Foto: F64
Latvijas futbola kluba "Ventspils" futbolisti otrajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā tiksies ar titulētāko Somijas klubu Helsinku HJK, noskaidrojās pirmdien Šveicē rīkotajā turnīra izlozē.

"Ventspils" futbolisti Latvijas čempionātā ir triumfējuši sešas reizes - 2006., 2007., 2008., 2011., 2013.gadā un pērn.

Savukārt HJK Somijas čempionātā ir uzvarējuši pēdējos piecus gadus pēc kārtas, bet kopš 1911.gada komanda kopumā izcīnījusi 27 titulus.

Šī gada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējumā ventspilnieki ar 19 punktiem ir otrajā vietā, atpaliekot no turnīra tabulas līderes "Liepājas".

Tikmēr HJK ar 15 spēlēs izcīnītiem 32 punktiem ir Somijas čempionāta līdere, par septiņiem punktiem apsteidzot otrā vietā esošo Rovaniemi "RoPS", kas aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Pirmā spēle "Ventspilij" paredzēta viesos 14. vai 15.jūlijā, bet otrais mačs norisināsies 21. vai 22.jūlijā Latvijā.

Zīmīgi, ka ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinskis, viņa asistents un komandas sporta direktors Andrejs Butriks, pārstāvot "Ventspili", 2001.gada UEFA Eiropas kausa kvalifikācijā tikās tieši ar HJK, divu spēļu summā piekāpjoties ar 1:3.

Tāpat savu pretinieku uzzinājusi Polijas vienība Poznaņas "Lech", kuras sistēmā spēlē Latvijas futbola centra aizsargs Antonijs Černomordijs. Poļi otrajā kārtā spēkosies pret futbola klubu "Sarajevo" no Bosnijas un Hercegovinas.

Savukārt bijušā ventspilnieka un Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Borisovas BATE no Baltkrievijas otrajā kārtā stāsies pretī "Dundalk" komandai no Īrijas.

Tikmēr UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā kontinenta turnīru debitante Jūrmalas "Spartaks" tiksies ar Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost", kas vietējo čempionātu ar 33 spēlēs izcīnītiem 63 punktiem noslēdza trešajā vietā.

Šī pāra uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar serbu komandas "Vojvodina" un ungāru Budapeštas MTK dueļa labāko komandu.

Savukārt Rīgas "Skonto" stāsies pretī Seintpatrikas "Athletic", kas patlaban ar 17 spēlēs izcīnītu 31 punktu atrodas Īrijas čempionāta ceturtajā pozīcijā.

Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, nākamajā kārtā tiksies ar Ungārijas komandas Debrecenas VSC un Melnkalnes vienības "Sutjeska" pāra uzvarētāju.

Tāpat savus pretiniekus šodien uzzināja "Jelgavas" futbolisti, kuriem stāsies pretī Lovečas "Litex" no Bulgārijas. "Litex" čempionātu ar 39 punktiem 22 spēlēs noslēdza ceturtajā vietā, bet spēcīgāko komandu turnīrā vēl desmit cīņās guva 15 punktus, saglabājot ceturto pozīciju.

Veiksmes gadījumā jelgavniekus nākamajā kārtā sagaidītu igauņu kluba Tallinas "Flora" un Maķedonijas vienības "Rabotnicki" dueļa uzvarētājs.

Visas Latvijas komandas UEFA Eiropas līgas pirmās kārtas spēles aizvadīs 2.jūlijā savā laukumā, bet atbildes mači norisināsies pēc nedēļas viesos. Savukārt otrās kārtas pirmās spēles norisināsies 16.jūlijā, bet atbildes mači tiks aizvadīti nedēļu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!