Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas virslīgas futbola čempionāta iepriekš pārceltajā spēlē trešdien "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:1) pārliecinoši pieveica "Jūrmala-VV" vienību, tādejādi izvirzoties čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā.

Šajā mačā "Ventspils" komandas labā vārtus guva Federiko Martiness, Oļegs Laizāns, Vadims Jančuks un Eduards Višņakovs, bet zaudētājiem ar vienīgo precīzo sitienu izcēlās Ingus Šlampe.

Čempionāta kopvērtējumā šobrīd pirmajā vietā ar 60 punktiem 26 spēlēs atrodas "Ventspils", bet tai ar 57 punktiem 27 mačos seko "Liepājas metalurgs".

Par vienu punktu mazāk ir Daugavpils "Daugavas" futbolistiem, kas aizvadījuši 27 cīņas, bet valsts čempioni "Skonto" ar 48 punktiem 26 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Piekto pozīciju ieņem "Jelgava", kas 27 spēlēs iekrājusi 37 punktus, bet "Jūrmala" ar 36 punktiem 27 mačos atrodas sestajā vietā. Septītie ar 26 punktiem 27 spēlēs ir "Gulbenes" futbolisti, "Jūrmala-VV" kontā 16 punkti 26 mačos, bet "Olimps" līdz šim ticis tikai pie pieciem punktiem.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!