Foto: F64

Futbola klubs "Ventspils" svētdien svinēja graujošu uzvaru "Optibet" futbola virslīgas čempionāta 15. kārtas spēlē.

Kurzemnieki savā laukumā ar 5:0 (3:0) apspēlēja "Jelgavu".

Ventspils komanda vadībā izvirzījās spēles 16.minūtē, kad pēc Lukasa Rezendes sitiena bumbu atvairīja viesu vārtsargs Vladislavs Kurakins, bet tā atsitās pret Ivo Minkeviča kāju un ielidoja vārtos. Puslaika otrajā pusē, 33.minūtē, Jevgeņijs Kozlovs ar spēcīgu sitienu dubultoja mājinieku pārsvaru, bet pēc piecām minūtēm Giorgi Eristavi no tuvas distances panāca jau 3:0 "Ventspils" labā.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā zemgalieši saņēma vēl vienu triecienu - par nesportisku pārkāpumu pret Gugu Palavandišvili noraidījumu saņēma "aļņu" labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

Mača 77.minūtē mājinieku pārsvars pieauga līdz četriem vārtiem. Pēc Rezendes piespēles bumbu vārtu priekšā saņēma Kaspars Svārups, kurš panāca 4:0. Ar to gan ventspilniekiem nebija gana, un četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kazims Aderunmu ar raidījumu no soda laukuma robežas pielika punktu "Ventspils" uzvarai.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē "Jelgava" savā laukumā bija pārāka ar 1:0.

Tāpat sestdien laukumā dosies "Valmiera", kas Vidzemes Olimpiskā centra stadionā tiksies ar "Liepāju". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Savukārt dienas noslēdzošajā duelī RFS stadionā "Arkādija" plkst.20 uzņems "Daugavpili". Mačs tiešraidē būs vērojams "Best4Sport TV" kanālā.

Sestdien "Optibet" virslīgas čempionātā savā starpā bija jātiekas "Riga" un "Metta", bet spēle tika atcelta uz nenoteiktu laiku, jo čempionvienība 19.augustā Telavivā aizvadīs savu pirmo UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēli.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 14 mačiem iekrājusi 39 punktus. Par pieciem punktiem mazāk 14 spēlēs ir RFS, trešo vietu ar 24 punktiem ieņem "Valmiera". 20 punktus 15 dueļos iekrājusi "Ventspils", 19 punkti 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", bet 15 punkti 14 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Jelgavai" ir 14 punkti, 12 punkti 13 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS 14 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!