Latvijas vicečempione "Ventspils" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja kopvērtējuma līderi RFS.

Uzvarētājiem vārtus šajā mačā guva Kaspars Svārups un Tosins Aijeguns.

Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja RFS futbolistiem, un nekas neliecināja, ka pirmie vārtus gūs laukuma saimnieki. Tiesa, puslaika kompensācijas laikā pēc Žoalisona Oliveiras izpildītā soda sitiena Svārups kritienā raidīja bumbu tīklā, atklādams cīņas rezultātu.

RFS otrajā puslaikā centās atsvaidzināt savus spēkus uzbrukumā, laukumā laižot Robertu Savaļnieku un pērnā gada otru rezultatīvāko futbolistu Maksimu Marusiču, kuram šī bija pirmā spēle pēc teju mēneša pārtraukuma. Tomēr arī viņi nespēja glābt viesus no zaudējuma, 86.minūtē pretinieku kļūdu izmantojot Aijegunam, kurš panāca jau 2:0 "Ventspils" labā.

Latvijas čempione "Riga" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzveica "Liepāju", turpinot vēju pilsētas komandas neveiksmju joslu. Latvijas galvaspilsētas komandas labā vārtus guva Felipe Brisola.

Zīmīgi, ka abas komandas maču aizvadīja bez galvenajiem treneriem. "Liepāja" otrdien no galvenā trenera amata atlaida skotu speciālistu Gordonu Jangu, bet trešdien uz "Riga" soliņa nebija baltkrievu trenera Oļega Kubareva, kurš, kā vakar ziņoja portāls "Sportacentrs.com", arī zaudējis savu krēslu.

Mača pirmajā puslaikā "Liepājas" komandai bija pāris labas izdevības. Vispirms no distances bīstami sita Jānis Ikaunieks, bet nedaudz vēlāk pēc viņa piespēles vārtu stabu norībināja Dodo. Vārtus pirmie gan guva mājinieki, jo puslaika priekšpēdējā minūtē pēc Denisa Ivanova kļūdas savā soda laukumā pie bumbas tika Brisola, kurš no aptuveni 15 metriem raidīja bumbu vārtos.

Otrā puslaika pirmajā pusē laukuma saimnieki turpināja būt aktīvāki par pretiniekiem, tomēr spēles otrās daļas vidū liepājniekiem bija pāris iespējas izlīdzināt rezultātu, taču tās tika neitralizētas. Tuvojoties mača beigām, Brisolam bija izdevība dubultot "Riga" komandas pārsvaru, taču brazīlietis no tuvas distances sita pāri vārtu pārliktnim.

Galvenā trenera prombūtnē "Liepājas" komandu vadīja Mareks Zuntners, bet "Riga" vienību stūrēja Mihaila Koņeva un Kristapa Blanka duets.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 15 punktiem septiņās cīņās seko "Riga", bet tālāk ar 11 punktiem ir "Ventspils" un "Valmiera Glass"/ViA komandas. Tikmēr desmit punktus iekrājusi "Daugavpils", sestajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Jelgava", kam ar sešiem punktiem seko "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!