Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas virslīgas futbola čempionāta 16.kārtas spēlē trešdien pagājušās sezonas čempionvienība "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pieveica šosezon neveiksmīgi spēlējošo komandu "Jelgava".

Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Igors Ģilmanovs, bet 38.minūtē "Ventspils" komandas pārsvaru dubultoja Igors Cigirlašs.

Citā mačā trešdien negaidītu uzvaru izcīnīja Metta"/LU vienība, kas savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica turnīra lielāko pārsteigumu autori JPFS/FK "Spartaks".

Šajā spēlē rezultātu 34.minūtē atklāja Metta"/LU komandas spēlētājs Artjoms Zotovs, bet 83.minūtē 1:1 panāca Antons Jemeļins. Uzvaru laukuma saimnieki izrāva jau pašā mačā izskaņā, kad precīzs sitiens izdevās Artjomam Loginovan.

Līdz šai cīņai virslīgas debitanti JPFS/FK "Spartaks" nebija zaudējuši 12 spēlēs pēc kārtas.

Vēl vienā 16.kārtas spēlē trešdien "Gulbenes" futbolisti savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Liepājas metalurga" komandu.

Kā ziņots, pirmās divas 16.kārtas spēles notika otrdien, kad Rīgas "Daugava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Skonto", bet Daugavpils "Daugava" ar 2:0 (2:0) savā laukumā pārspēja "Jūrmalu".

Šobrīd kopvērtējuma pirmajā vietā ar 31 punktu 16 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", kurai ar 29 punktiem 15 mačos seko "Skonto" un "Ventspils". Savukārt ceturtajā pozīcijā ar 26 punktiem 15 cīņās atrodas JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 22 punktiem 14 cīņās atrodas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" kontā 17 punkti 16 mačos, bet "Jūrmala" un "Gulbene" iekrājušas pa 16 punktiem. "Metta"/LU kontā tikmēr 13 punkti, bet "Jelgavas" rēķinā 11 punkti.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!