Foto: LETA

Septīto uzvaru tikpat Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta šīs sezonas spēlēs ceturtdien izcīnīja valsts čempioni "Ventspils", kas ar 3:0 (1:0) izbraukumā pārspēja "Daugavpils" klubu.

Ieskaitot pagājušo sezonu, "Ventspils" komanda uzvarējusi jau 12 virslīgas čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Spēles ievadā viesus vadībā izvirzīja nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks, bet abus pārējos vārtus "Ventspils" guva otrā puslaika pirmajā pusē divu minūšu laikā, kad precīzi bija Kaspars Dubra un krievu uzbrucējs Vadims Jančuks.

Citā spēlē pie panākuma tika arī valsts vicečempioni "Skonto", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) smagā cīņā pārspēja "Jūrmalu". Vienīgos vārtus pirmajā puslaikā guva turkmenistāņu pussargs Ruslans Mingazovs.

Kā ziņots, citā ceturtdienas spēlē "Jelgava" savā laukumā pārliecinoši ar 4:1 (0:0) uzvarēja Rīgas "Daugavu", komandām visus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Otrā puslaika pašā ievadā jelgavniekus vadībā izvirzīja Aleksandrs Gubins, bet 63.minūtē 2:0 panāca Mārcis Ošs. Vēl 11 minūtes vēlāk trešos vārtus guva Vladislavs Kozlovs, bet 82.minūtē Ošs ieraidīja bumbu savos vārtos, rezultātam kļūstot 3:1. Tomēr piecas minūtes vēlāk Ošs reabilitējās, gūstot savus otros vārtus un nodrošinot komandai uzvaru.

Līdz ar to "Daugava" čempionātā joprojām cīnās bez uzvarām un ieņem kopvērtējuma pēdējo vietu.

Vēl vienā spēlē uzvaru ar 4:1 (1:1) svinēja Jūrmalas klubs "Spartaks", kas savā laukumā pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumiem apmainījās Edgars Gauračs un Elvis Stuglis, bet otrajā puslaikā vēl vieniem Gaurača gūtajiem vārtiem precīzu sitienu pievienoja Jevgēņijs Kazačoks. Vienu reizi viesi bumbu raidīja savos vārtos.

Kā ziņots, šīs kārtas pirmajā mačā trešdien Daugavpils "Daugava" ar rezultātu 5:3 rezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica "Liepājas" klubu. Aizvadot līdzšinējās virslīgas sezonas rezultatīvāko maču, "Daugava" tika pie piektā panākuma pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamo 21 punktu septiņās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar 15 punktiem attiecīgi sešos un septiņos mačos dala Daugavpils "Daugava" un "Skonto". Nākamās divas pozīcijas ar 13 punktiem dala "Jelgavas" un "Liepājas" futbolisti.

Ar astoņiem punktiem sešās cīņās sesto vietu ieņem "Spartaks", bet ar septiņiem punktiem septiņos mačos seko "Daugavpils". Pieci punkti ir "Jūrmalai", trīs punktus izcīnījusi "Metta"/LU, savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" ar vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!