Foto: F64
Par Latvijas virslīgas futbola čempionāta kopvērtējuma uzvarētājiem sestdien ceturto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un pirmo reizi pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils" futbolisti.

Čempionu titulu "Ventspils" nodrošināja pēc tam, kad pēdējās, 36.kārtas, spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar pagājušā gada valsts čempioniem "Skonto". Pateicoties vienam izcīnītajam punktam, čempionu titulu ventspilnieki nodrošināja pat neskatoties uz viņu tuvāko sekotāju - "Liepājas metalurgs" komandas - sekmēm izbraukuma mačā ar "Gulbeni", kur tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 1:0 (0:0).

Spēlē Ventspilī pirmajā puslaikā teritoriālais pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kuri cīņas gaitā izniekoja vairākas labas iespējas atklāt rezultātu.


Jau pašā spēles sākumā visu savu meistarību "Skonto" vārtos nācās demonstrēt Germanam Māliņam, bet vēlāk pēc centrējuma soda laukumā un vairākiem rikošetiem bumba lidoja mazliet gar "Skonto" vārtu tuvo stūri. Tomēr vislabāko izdevību neizmantoja "Ventspils" pussargs Jevgēņijs Kosmačovs, kurš netraucēts spēja izrauties uz "Skonto" vārtiem, tomēr no mazliet ieslīpas pozīcijas sita gar vārtu tālo stabu.

"Skonto" tikmēr lūkoja atbildēt ar aktīviem pretuzbrukumiem, tomēr reālas briesmas pie Aleksandra Vlasova sargātajiem vārtiem neradās.

Arī otrajā puslaikā pārsvars un iniciatīva piederēja mājiniekiem, kuri gan, spēlei tuvojoties tās beigām, arvien vairāk atkāpās sava soda laukuma tuvumā un lūkoja nosargāt izdevīgo neizšķirtu. Puslaika gaitā jāizceļ Māliņa veikums izgājienā pret Vadimu Jančuku, kuram līdz "Skonto" vārtu ieņemšanai bija atlicis tikai apspēt viesu vārtsargu.

Labu iespēju neizmantoja arī Eduards Višņakovs, kurš pēc cīņas par bumbu raidīja to vārtu tīklā no sāniem.

Spēles pēdējās minūtēs uz laukuma valdīja ļoti saspringta un nervoza spēle, mājiniekiem protot likvidēt visas "Skonto" futbolistu radītās briesmas un nodrošinot punktu, kas viņus padara par Latvijas čempioniem.

Šajā spēlē "Ventspils" komandai brīdinājumu normas pārsniegšanas dēļ nepalīdzēja Jevgēņijs Postņikovs un Igors Savčenkovs, bet to pārraudzīja tiesnešu brigāde no Lietuvas.

Iepriekš "Ventspils" Latvijas čempionātā uzvarēja laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam, bet "Liepājas metalurgs" futbolisti triumfējuši 2005. un 2009.gadā.

Pārējās noslēdzošās kārtas spēlēs "Jelgava" viesos ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Olimpa" futbolistus, bet "Jūrmala-VV" pilsētas derbijā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Jūrmala" komandu.

Līdz ar to 32 čempionāta spēlēs "Ventspils" komanda izcīnīja 71 punktu, kamēr "Liepājas metalurgs" iespēja par punktu mazāk. Trešajā vietā ar 63 punktiem ierindojās Daugavpils "Daugava", bet "Skonto" futbolisti ar 60 punktiem finišēja ceturtajā pozīcijā.

Piektajā pozīcijā ar 44 punktiem ierindojās "Jūrmala", kurai par punktu piekāpās "Jelgava" vienība. Septīto vietu izcīnīja "Gulbene", kas iekrāja 28 punktus, "Jūrmala-VV" tika pie 21 punkta, bet "Olimps" čempionāta gaitā izcīnīja tikai sešus punktus.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīja četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja "Olimps" aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Kā ziņots, par Latvijas pirmās līgas čempioni kļuva "Metta"/LU, bet otro vietu starp komandām, kas nav virslīgas dublieres, sadalīs JPFS/"Spartaks" un "Rīgas Futbola skola".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!