Foto: F64
Viens no ilglaicīgākajiem Latvijas futbola līdzjutējiem, "Ventspils" fanu kluba "Ventspils Ultras" vadītājs Aleksejs Molodojs svētdien paziņoja par atteikšanos atbalstīt šo Kurzemes klubu saistībā ar aizdomīgām spēlēm.

""Ventspils" Ultras" ir pieņēmuši lēmumu atteikties no balss un vizuālā atbalsta "Ventspils" pamatsastāvam 2019. gada sezonā. Grūti atbalstīt komandu, kas regulāri iesaistīta aizdomīgās spēlēs. Grūti kaislīgi kliegt tribīnēs par tiem, kuri laukumā "taisa savu spēli". Grūti no visas sirds atbalstīt cilvēkus, kuri ar savu darbību maitā mūsu kluba godājamo vārdu. Grūti ir uzturēt dialogu ar tiem, kuriem nospļauties par "Ventspils" kluba vēsturi un tradīcijām. Ceram, ka agri vai vēlu tīrs un godīgs futbols atgriezīsies mūsu pilsētā," Molodojs par lēmumu paziņoja ar "Twitter" ierakstu starpniecību.


Molodoja ieraksts izpelnījās atbalstu sociālajos tīklos, bet "Ventspils" uz to reaģēja divdomīgi. "FKV ir daudz īstu līdzjutēju, kas vienmēr mūs atbalsta, mēs spēlējam priekš viņiem. Savu viedokli var izteikt jebkurš, it īpaši interneta pļāpātāji, bet tas nenozīmē, ka viņiem ir taisnība. Ir labs sakāmvārds: "Suņi rej, karavāna iet tālāk..."


Pirms gada par "Ventspils" prezidentu un īpašnieku kļuva ingušu izcelsmes miljonārs Adlans Šišhanovs, bet galvenā trenera amatā neilgi pirms tam apstiprināja Melnkalnes futbola speciālistu Dejanu Vukičeviču. Viņš pirms tam strādāja Moldovas klubā "Dacia", kurā īpašnieks un galvenais investors bija Šišhanovs.

Neilgi pēc Šišhanova atnākšanas uz "Ventspili" publiskā telpā parādījās informācija, ka Moldovā par liela mēroga krāpšanos ar nodokļiem aizdomu ēna krīt "Dacia". Vairāki šī kluba pārstāvji tikuši nopratināti, toreiz vēstīja "Moldova.md". Kā ziņoja Moldovas mediji, aizdomas esot tieši par Šišhanova darbību, turklāt viņa darbības laikā Moldovā bijuši ļoti daudzi aizdomīgi futbola mači, kuru rezultāts, visticamāk, bija jau iepriekš sarunāts.

Jau pērn pēc Šišhanova parādīšanās "Ventspilī" vairāki futbolisti esot atteikušies spēlēt šajā Kurzemes klubā, jo pilsētā kopā ar jauno investoru redzēts Latvijā sliktu slavu iemantojušais, par spēļu rezultātu ietekmēšanu uz mūžu diskvalificētais Oļegs Gavrilovs.

Pagājušajā gadā pirms sezonas dažu "Ventspils" spēļu iznākumi un gaita raisīja aizdomas futbola sabiedrībā, bet tās neapstiprinājās. Līdzīgas aizdomas par ventspilnieku spēļu godīgumu bija pirms šīs sezonas, un, kā vēsta norvēģu masu mediji, UEFA esot sākusi izmeklēšanu par Spānijā notikušo pārbaudes spēli starp "Ventspili" un Norvēģijas vienību "Jerv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!