Foto: F64
Latvijas čempione "Ventspils" pirmdien, uzvarot "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā pret "Metta"/"Latvijas Universitāte", pārtrauca savu "sauso" spēļu sēriju.

Astotās kārtas duelī "Ventspils" ar 2:0 (1:0) pārspēja "Metta"/LU futbolistus.

Pirmdienas mača rezultātu 12.minūtē atklāja Mauritānijas uzbrucējs Šeiks Diaņs, izvirzot savu komandu vadībā ar 1:0. Savukārt 53.minūtē Ģirts Karlsons rezultātu dubultoja.

Atlikušajā cīņas gaitā studenti nespēja lauzt spēli, turklāt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Andrejs Siņicins nopelnīja sarkano kartīti, atstājot "Metta"/LU mazākumā. Līdz ar to ventspilnieki izcīnīja uzvaru ar 2:0, pārtraucot bezvārtu spēļu sēriju un pārņemot vadību kopvērtējumā.

Kā zināms, "Ventspils", ieskaitot valsts čempionāta cīņas un Latvijas kausa finālu, pirms mača ar "Metta"/LU nebija guvusi vārtus četros mačos pēc kārtas.

Iepriekšējās trīs Virslīgas spēles pret Rīgas "Skonto", "Liepāju" un "Jelgavu" ventspilnieki nospēlēja neizšķirti 0:0, bet pagājušajā nedēļā Latvijas kausa finālā ar 0:2 piekāpās jelgavniekiem, lai gan teju visu maču komanda atradās vairākumā.

Savukārt citā pirmdienas mačā Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 6:0 sagrāva "Gulbenes" futbolistus.

Mača rezultātu komanda atklāja jau otrajā minūtē, kad precīzu raidījumu viesu vārtos izdarīja nigērietis Abdultaofiks Ahmeds. Rezultātu 14.minūtē dubultoja ukrainis Sergejs Siļuks, bet vēl divus vārtus pirmajā puslaikā guva Elvis Stuglis, panākot jau 4:0.

Otrajā puslaikā "Spartaka" spiediens nemazinājās, pie "Gulbenes" vārtiem vēl joprojām veidojot bīstamus momentus. Piektos vārtus 52.minūtē šajā mačā guva Daniils Ulimbaševs, bet punktu šai cīņai pielika Stugļa trešie vārti šajā duelī. Futbolists 6:0 panāca 81.minūtē.

Stuglis pēc šīs spēles ar trīs precīziem sitieniem ieņem dalītu otro vietu rezultatīvāko spēlētāju topā.

Kā zināms, astotās kārtas mačā "Jelgava" svētdien savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Daugavpils" futbolistus, bet "Skonto" Rīgā ar 1:0 pārspēja "Liepāju".

Tagad virslīgas kopvērtējumā līderpozīcijās atgriezusies "Ventspils", kurai 16 punkti astoņos mačos. Aiz tās ar 15 punktiem seko "Liepāja" un "Spartaks". Ceturto vietu ar 14 punktiem ieņem Rīgas "Skonto". Tikmēr 13 punkti ir "Jelgavai". Sesto pozīciju ar deviņiem punktiem ieņem "Daugavpils".

Pēdējās divas vietas turnīra tabulā ieņem "Metta"/LU, kas tikusi pie četriem punktiem, un tikai neveiksmes piedzīvojusī "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!