Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Optibet" virslīgas futbola klubs "Daugavpils" otro spēli pēc kārtas pretinieku vārtos raidīja vismaz četras bumbas, svinot pārliecinošu uzvaru ceturtās kārtas mačā pār "Metta", bet pie panākuma tika arī "Ventspils".

"Daugavpils" savā laukumā ar 4:2 (3:1) uzvarēja "Metta".

Rezultātu 15.minūtē atklāja Namdi Činoso-Ofors, bet minūti vēlāk tieši pie sava soda laukuma pretiniekam līdzi netika Bensons Fazili, nopelnot dzelteno kartīti. Savukārt jau 17.minūtē savus pirmos vārtus Daugavpils komandā guva pieredzējušais Valērijs Afansajevs, kurš lieliski izpildīja iepriekš iegūto standartsituāciju.

Trešos vārtus mājinieki guva 33.minūtē, kad karjeras pirmo virslīgas "golu" iesita 2000.gadā dzimušais Raivis Ķirsis. Uzbrucējs bija pirmais pie atlēkušās bumbas. Vārtu birums nemazinājās, jo jau minūti vēlāk soda laukumā noteikumi tika pārkāpti pret "Metta" spēlētāju Kgotso Masangani, par ko Džošua Ogene-Očuko saņēma sarkano kartīti. "Pendeli" īsi pēc tam realizēja Raimonds Krollis, kuram tas bija jau trešais vārtu guvums četros mačos.

Arī otro puslaiku "Daugavpils" iesāka daudzsološi, jo jau pēc divām nospēlētām minūtēm Činoso-Oforam soda laukumā starp vairākiem spēlētājiem izdevās atrast "pazudušo" bumbu, gūstot ceturtos vārtus. Turpinājumā spēles temps nedaudz rimās, bet 78.minūtē gar laukuma kreiso malu pretuzbrukumā devās Emīls Birka, kurš soda laukumā atrada Krolli, uzbrucējam panākot 2:4.

"Metta" pēdējā desmitminūtē centās izmantot skaitlisko pārākumu, taču atspēlēt vēl kādus vārtus neizdevās.

Pēc pirmdienas dueļa Krollis ar četriem vārtiem tikpat spēlēs kļuva par virslīgas čempionāta labāko vārtu guvēju, šo godu dalot ar Jūrmalas "Spartak" spēlētāju Nemanju Belakoviču.

Abas vienības iepriekšējā kārtā tika pie pirmajām uzvarām un pirmajiem punktiem sezonā. Daugavpilieši ar 6:0 sagrāva tukumniekus, bet pirms tam bija zaudējumi 0:1 "Jelgavai" un 0:2 "Liepājai". Tikmēr "Metta" ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu", revanšējoties par neveiksmēm 0:3 pret "Liepāju" un 1:2 pret "Spartaku".

Rīdziniekiem iepriekšējās kārtās abus vārtus guvis jaunais uzbrucējs Krollis, bet daugavpiliešiem graujošajā uzvarā Tukumā divreiz izcēlās Andrejs Kovaļovs.

Pērn abas komandas ieņēma pēdējās divas vietas turnīra tabulā, un visi četri savstarpējie mači bija līdzīgi. Pirmajos divos apļos ar 1:0 pārāka bija "Daugavpils", trešajā aplī duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, bet ceturtajā aplī ar 1:0 uzvarēja "Metta".

Otrā pirmdienas duelī Jūrmalas "Spartaks" mājās ar 1:3 (0:1) piekāpās "Ventspilij".

Spēles pirmo puslaiku aktīvāk aizvadīja mājinieki. Pēc vairākām lieliskām saspēlēm 18.minūtē līdz aptuveni 20 metru atzīmei tika kapteinis Belakovičs, taču viņa sitiens bija neprecīzs. Septiņas minūtes vēlāk laukuma labajā sānā Vjačeslavs Kozlovs ieguva bumbu, taču nespēja to ātri apstrādāt un zaudēja labu sitiena pozīciju.

32. un 34.minūtē Ņūtons Obrijs Viljamss-Ričards no aptuveni 18 un 20 metru atzīmēm izdarīja sitienus. Pirmais lidoja garām vārtiem, bet otro bloķēja pretinieku aizsargi. 38.minūtē 1:0 varēja panākt Kozlovs, taču viņš pie kreisā vārtu staba nespēja saglabāt tālu partnera piespēli. Kozlovs savu iespēju tāpat sagaidīja, jo kompensācijas laika otrajā minūtē Nauris Bulvītis ar galvu bumbu centās atspēlēt Dāvim Ošam, taču tā atsitās pret vārtu stabu un īsi pēc tam nonāca pie ventspilnieka, kurš atklāja spēles rezultātu.

Izlīdzinājumu otrā puslaika otrajā minūtē panāca Belakovičs. Spēlētājs pie soda laukuma līnijas saņēma piespēli no partnera un gaisā esošo bumbu ar kreiso kāju trieca vārtu augšējā stūrī. 56.minūtē Kozlovs pēc partnera piespēles nonāca vienatnē pret Ošu un ar vieglu sitienu garām vārtsarga labajai rokai ieguva "Ventspilij" vadību.

Mača 62.minūtē laukumā devās arī Eduards Višņakovs un Anatolijs Prepelice. Abi spēlētāji sezonas sākumu izlaida gūto savainojumu dēļ.

Spēles pēdējās 15 minūtēs "spartakieši" laukumu centās pārvarēt ar tāliem centrējumiem, taču kurzemnieki regulāri bumbu atsita uz laukuma vidu, mājiniekiem tā arī nespējot vairs bīstami apdraudēt pretinieku vārtus. Kompensācijas laika pēdējā minūtē 3:1 vēl pamanījās panākt Aderonmu Kazims, kura pirmais sitiens bija nedaudz par vāju, bet ar otro piegājienu viņš bija nekļūdīgs.

Ventspilnieku sastāvā šajā duelī nebija redzams savainotais Dimitrijs Litvinskis.

Virslīgas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir RFS, kurai ar septiņiem punktiem četros dueļos seko "Ventpils". Pa sešiem punktiem iekrājušas "Riga", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Spartaks", pēdējām divām aizvadot par spēli vairāk. Trīs punkti ir "Metta" komandai, bet par diviem mazāk "Valmieras" futbolistiem, kamēr bešā šobrīd ir tikai "Tukums 2000"/TSS vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!