Foto: F64
"Ventspils" kluba sastāvā par Latvijas virslīgas čempionu futbolā kļuvušais Latvijas izlases pussargs Ritvars Rugins karjeru cer turpināt citā klubā, sarunā pastāstīja spēlētājs.

Kā zināms, virslīgas čempionu titulu "Ventspils" nodrošināja tikai pēdējās kārtas spēlē, kad savā laukumā aizvadītajā nedēļas nogalē cīnījās neizšķirti 0:0 ar pagājušā gada valsts spēcīgāko klubu "Skonto", izcīnot savu ceturto čempionu titulu kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma.

"Esmu "Ventspilī" jau četrus gadus, līguma termiņš iztek šī gada beigās. Tā kā ir piedāvājumi, domāju, ka šeit nepalikšu," lakonisks bija pussargs, nevēloties gan konkretizēt iespējamo viņa pakalpojumu tīkotāju loku.


Lūgts novērtēt "Ventspils" vienības šīs sezonas panākumus, Rugins izcēla komandas vienmērīgo sniegumu un galvenā trenera Sergeja Podpalija nopelnus.

"Sezonu sākām ļoti labi un pārliecinoši. Lielāko sezonas daļu bijām kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā, tāpēc pat nepieļāvām domu sezonas beigās kādam šo vietu atdot," pastāstīja Rugins, kurš devās laukumā 29 virslīgas spēlēs un guva četrus vārtus.

Uz čempiona titulu līdz pēdējai spēļu kārtai pretendēja arī "Liepājas metalurgs", kam bija viesos jāuzvar "Gulbeni" un jācer uz "Ventspils" zaudējumu. Mačs Gulbenē noslēdzās ar viesu panākumu ar rezultātu 1:0.

"Šī sezona sanāca patiešām ļoti gara, jo bija ne tikai spēles virslīgā un Latvijas kausa izcīņā, bet arī Latvijas izlasē. Atpūsties sanācis ļoti maz," par kluba panākumu arī šīs sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā atgādināja 22 gadus vecais Rugins, kurš Latvijas izlasē debitēja pagājušajā gadā un līdz šim tajā aizvadījis trīs spēles.

"Domāju, ka ļoti liela loma komandas panākumos bija trenerim, kura darbs nesa gan ieguldījumu, gan vēlmi iegūt čempionu titulu pēc divu gadu pauzes," komandas vadību slavēja pussargs. "Vienā gadā izcīnīt gan čempionu titulu, gan kausu ir ļoti labs sasniegums. Tāpat aizvadījām interesantas spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā."

Kā zināms, Podpalijs pirms šīs sezonas "Ventspils" treneru korpusa galvgalī nomainīja itāļu speciālistu Nuncio Dzavetjēri.

Rugins "Ventspils" komandu pārstāv visu savu profesionālo karjeru kopš 2007.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!