Foto: F64

"Ventspils" komanda trešdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē ar rezultātu 4:0 (2:0) savā laukumā sagrāva pašreizējo čempioni un arī kopvērtējuma līderi Jūrmalas "Spartaku", kas līdz ar to pārtrauca 12 spēļu sēriju bez zaudējumiem.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem divus vārtus iesita nigērietis Adeleke Akinjemi, bet pa reizei izcēlās krievs Aleksejs Aleksejevs un Eduards Tīdenbergs.

"Spartaka" futbolisti virslīgas pirmās kārtas spēlē zaudēja RFS vienībai, bet nākamajās 14 cīņās bija bez neveiksmēm. Tiesa, oficiālajā statistikā šī uzvaru sērija ir vien 12 spēles gara, jo divas no tām bija pret diskvalificēto "Babīte"/"Dinamo" komandu un pašlaik jau ir anulētas.

Tikmēr "Ventspils" futbolisti vēl nesen bija vien kopvērtējuma sestajā pozīcijā, bet tagad uzvarējuši četros mačos pēc kārtas, nostiprinoties kopvērtējuma trijniekā.

Aizvadītais mačs sākās ar diezgan lielu "Ventspils" dominanci un desmitās minūtes izskaņā arī tika atklāts rezultāts, kad pēc Tīdenberga piespēles precīzi sita Aleksejevs.

Uzreiz pēc tam spēles temps manāmi kritās, tomēr 25. minūtē "Ventspils" vārtsargs Andrejs Pavlovs, izsitot no bumbu no saviem vārtiem, pamanījās pretējā laukuma pusē piespēlēt Akinjemi, kurš ar vienu pieskārienu panāca 2:0, kļūdu pieļaujot Edgaram Vardanjanam. Zīmīgi, ka īsu brīdi pirms tam Pavlovs vairākkārt bija glābis savu komandu.

Kaut otro puslaiku čempioni centās sākt aktīvi, jau pašā tā sākumā "Ventspils" sagādāja pretiniekiem vēl vienu aukstu dušu un panāca jau 3:0 - pēc "Spartaka" spēlētāju muļķīgas darbības laukuma stūrī Aleksejevs saņēma bumbu pie 11 metru atzīmes un sita nekļūdīgi. Turpinājumā "Spartaks" vairs izglābties nespēja un 60. minūtē "Ventspils" panāca arī 4:0, kad Akinjemi izlauzās cauri diviem aizsargiem un vēlreiz pārspēja Jevgeņiju Nerugalu.

Pirms šī mača "Spartaka" komanda šosezon virslīgā bija ielaidusi tikai deviņus vārtus.

Tikmēr Latvijas Futbola federācija (LFF) ziņo, ka "Ventspils" komanda papildinājusi sastāvu ar centra aizsargu Nauri Bulvīti, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Plimutas "Argyle" komandā, palīdzot tai izcīnīt otro vietu Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā jeb "League Two".

Pirms tam "Ventspils" pagājušajā nedēļā papildināja sastāvu ar uzbrucēju Viulenu Aivazjanu, kurš pārstāvējis Armēnijas jauniešu izlases. Viņš trešdien piedzīvoja savu debiju, nākot sastāvā uz maiņu. Armēnis pirms Bulvīša pievienošanās bija ventspilnieku vienīgais nozīmīgais pastiprinājums pāreju periodā, komandu atstājot pērnās sezonas uzbrukuma līderim Ģirtam Karlsonam, kurš pievienojās Liepāja"/"Mogo" komandai, kā arī vienam no aizsardzības balstiem Nikolam Boranijaševičam, kurš karjeru turpina dzimtajā Serbijā.

Tikmēr "Spartaka" komanda nesen piedzīvoja treneru maiņu, poli Mareku Zubu nomainot slovākam Jozefam Vukušičam.

Šim mačam bija jānotiek jūlija vidū, taču "Spartaks" tajā laikā piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, kur parādīja cienīgu pretestību Kazahstānas spēcīgākajai komandai "Astana". Savukārt "Ventspils" apstājās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Pēc Eirokausiem atgriežoties virslīgā, abas komandas līdz šim bija izcīnījušas tikai uzvaras.

Jūrmalas komandai pēc četrām dienām būs nākamā spēle, svētdien 18. kārtas mačā viesojoties pie "Jelgavas". Vēl 18. kārtā sestdien vicelīdere "Liepāja"/"Mogo" savā laukumā uzņems RFS, bet svētdien divu galvaspilsētas komandu duelī "Riga" savu skatītāju priekšā tiksies ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 28 punktiem 14 mačos joprojām ir "Spartaks", kam ar 23 punktiem attiecīgi 14 un 15 cīņās seko "Liepāja"/"Mogo" un "Ventspils" vienības.

Ceturtā ar 20 punktiem ir "Riga", kamēr RFS ir 19 punkti, bet 17 punktus nopelnījusi "Jelgava". Savukārt turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Ziņots, ka virslīgas astotā komanda "Babīte"/"Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!