Ventspils" futbolisti sestdien "Optibet" virslīgas 29.kārtas spēlē mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) pret "Jelgavu", turnīra tabulā nedaudz attālinoties no ceturtajā vietā esošās Jūrmalas "Spartaks" vienības.

Ventspilnieku rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Jevgēņijs Kazačoks, tikmēr viesu rindās vienīgos vārtus guva Maksims Marusičs.

Maču aktīvāk iesāka mājinieki, kuri jau 13. minūtē tika pie soda sitiena iespējas. To izpildīt devās Kazačoks, kurš bija nekļūdīgs, mača sākumā vadībā izvirzot "Ventspili". Turpmākajās 25 minūtēs komandas ar bīstamām situācijām neizcēlās, bet 39. minūtē Staņislavs Mikicejs soda laukumā tika pie bumbas, tomēr viņa izdarītais sitiens bija par vāju, lai pārspētu mājinieku vārtsargu. Šī bija pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja viesiem, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu pārsvaru 1:0 ventspilnieku labā.

Atgriežoties laukumā pēc atpūtas, 50. minūtē Daniils Ulimbaševs soda laukumā pēc komandas biedru saspēles tika pie bumbas, tomēr gana spēcīgu un precīzu sitienu izpildīt neizdevās. Tikmēr "Jelgavas" spēlētājs Marusičs trīs minūtes vēlāk lieliski saspēlējās ar savu pārinieku un drīz vien nonāca līdz soda laukumam, kur no nelielas distances ieraidīja bumbu zem vārtu pārliktņa. Mača turpinājumā spēle kļuva asāka, abu komandu spēlētājiem nopelnot brīdinājumus. 62. minūtē labā pozīcijā nonāca mājinieks Kaspars Svārups, tomēr iespēja palika neizmantota.

Mača pēdējās 20 minūtēs lielāks pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr arī "Jelgavas" futbolisti spēja sev izkārtot pāris labas vārtu gūšanas iespējas. Abu komandu spēlētāji gan neprata realizēt partneru izkārtotās situācijas, līdz ar to spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Sestdien savstarpēju mačus aizvadīs arī "Daugavpils" un "Valmiera Glass"/ViA, kā arī "Riga" un "Metta".

Ventspilniekiem šī būs pirmā spēle bez sava uzbrukuma līdera Tosina Aijeguna, kurš karjeru turpinās Šveices augstākās līgas komandā "Zurich". Aijegunu, tāpat kā Adeleki Akinjemi, pirms 2017.gada sezonas uz Ventspili atveda bijušais komandas galvenais treneris Pols Ašvorts. Aijeguns kļuva par vienu no komandas līderiem un šosezon ar 11 vārtiem ir virslīgas rezultatīvākais spēlētājs.

Turpretī "Jelgava" pastiprinājusi sastāvu ar malējo pussargu Mati Cincadzi, kurš aizvadījis divas spēles Gruzijas valstsvienībā.

"Ventspils" virslīgā nav zaudējusi teju trīs mēnešus, šajā laikā astoņos mačos izcīnot sešas uzvaras un divreiz spēlējot neizšķirti. Kurzemes komandai uzvara vajadzīga, lai nostiprinātos pirmajā trijniekā, jo, ja oktobra beigās "Jelgava" virs galvas cels Latvijas kausu, ar ceturto vietu var nepietiks Eirokausu sasniegšanai. Turpretī jelgavniekiem vasarā bija neliela trīs bezzaudējumu sērija, bet kopumā Zemgales vienība aizvada nestabilu sezonu.

Komanda pirmajos trīs apļos savstarpējās spēlēs punktus dalījušas uz pusēm. Pirmajā aplī ar 2:1 pārāka bija "Jelgavas" komanda, otrajā aplī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1, bet trešajā aplī ar 2:1 uzvarēja "Ventspils", izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Daniilam Ulimbaševam.

Svētdien šīs kārtas noslēgumā kopvērtējuma vicelīdere RFS savā laukumā eksaminēs Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Liepāja".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 41 punktu 25 spēlēs ir "Ventspils", bet 37 punkti 25 mačos ir "Spartaks" vienībai. Tikmēr 34 punkti 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 28 punkti 25 cīņās – "Jelgavai", 25 punkti 25 spēlēs – "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9. novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!