Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa noslēgumā viena no turnīra favorītēm "Ventspils" sestdien pēdējā minūtē izglābās no zaudējuma pret "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) vienību, viesos cīnoties neizšķirti 2:2 (0:2).

Paliekot bez uzvaras, "Ventspils" neizmantoja iespēju pirmo apli noslēgt līderpozīcijā, kurā pēc septiņām kārtām ir RFS.

Spēles 20.minūtē rezultātu ar sitienu no distances atklāja Kabelo Seriba, bet pēc 13 minūtēm jau 2:0 panāca Tamirlans Džamaludinovs, kurš realizēja 11 metru sitienu. Pirmais puslaiks viesu komandai noslēdzās pagalam neveiksmīgi, bet otrajā jau 50.minūtē "Ventspils" futbolists Tosins Aijeguns rezultāta starpību samazināja.

Ilgu laiku rezultāts palika nemainīgs un, sākoties otrā puslaika kompensācijas laikam, "Metta"/LU vēl bija vadībā, taču tad otru dzelteno kartīti nopelnīja Usmans Abass, kurš pārkāpa noteikumus savā soda laukumā un tika noraidīts no laukuma. 11 metru sitienu devās izpildīt Adeleke Akinjemi, kurš savu komandu pasargāja no pirmā zaudējuma šosezon.

Ventspils komanda šosezon ir vienīgā, kas nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. "Ventspils" punktus šosezon zaudējusi pret savām principiālajām pretiniecēm RFS un "Liepāju"/"Mogo", kā arī pret "Metta"/LU.

Savukārt "Metta"/LU, salīdzinot ar iepriekšējām divām sezonām, šogad pirmajās kārtās nespēja izrādīt sīvu pretestību vadošajām komandām. "Studenti" sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, kam sekojuši trīs neizšķirti.

Abu komandu rezultatīvākie futbolisti šosezon guvuši pa četriem vārtiem - ventspilniekiem izcēlies nigērietis Adeleki Akinjemi, bet rīdziniekiem ražīgākais bijis krievs Tamirlans Džamalutdinovs.

Ziņots, ka šīs kārtas ievadā piektdien "Jelgava" savās mājās ar 5:1 sagrāva "Valmiera Glass"/ViA komandu, bet RFS rezultatīvā mačā viesos ar 5:3 pieveica "Liepāju"/"Mogo". Savukārt sestdien "Riga" ar rezultātu 1:0 pretinieku laukumā tika galā ar Jūrmalas "Spartaka" pretestību.

Pēc septītās kārtas virslīgas komandām nebūs daudz laika atpūtai, jo otrais aplis sāksies jau trešdien.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 16 punktiem septiņās spēlēs atrodas RFS komanda, kam ar 15 punktiem seko "Ventspils", bet "Liepāja"/"Mogo" sakrājusi 14 punktus. Tālāk ar 12 punktiem seko "Riga", desmit punkti ir "Spartaka" futbolistiem, septiņus punktus iekrājusi "Jelgava", bet trīs ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!