Foto: twitter.com/futbolavirsliga

Turnīra līdere "Ventspils" "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas otrā apļa pirmajā spēlē piektdien nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar debitanti "Rigu".

Ventspilnieku labā kārtējos vārtus šosezon guva turnīra labākais snaiperis Ģirts Karlsons, bet "Riga" labā ar precīzu sitienu sevi apliecināja Roberts Savaļnieks, kurš aizvadīja otro spēli pēc savainojuma izārstēšanas, taču atkal guva traumu.

Mača rezultātu spēles trešajā minūtē atklāja pieredzējušais uzbrucējs Karlsons, kuram šis bija jau astotais vārtu guvumus šosezon. Tiesa, pusstundu vēlāk Savaļnieks ar meistarīgi izpildītu soda sitienu panāca izlīdzinājumu.

Tomēr otrajā puslaikā Savaļnieks atkal guva traumu, kā dēļ tika nomainīts. Kompensācijas laika pēdējās sekundēs "Riga" ukraiņu uzbrucējs Pavlo Fedosovs izskrēja viens pret ventspilnieku vārtsargu Valentīnu Raļkeviču, tomēr viņa sistā bumba noripoja dažus centimetrus gar vārtu stabu.

Virslīgas astotā kārta turpināsies sestdien, kad debitante RFS savā laukumā uzņems "Jelgavu", bet vicelīdere Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā spēkosies ar čempioni Liepāju, ko uzveica pirmajā kārtā. Svētdien turnīra pastarīte "Daugavpils" savu skatītāju priekšā aizvadīs maču ar šosezon sekmīgi spēlējošo "Metta"/Latvijas Universitāte" komandu.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā līdere ar 18 punktiem astoņos mačos ir "Ventspils" komanda, kas par diviem punktiem apsteidz septiņas spēles aizvadījušo "Spartaku". Pēc tam ar 13 punktiem seko "Liepāja", pie deviņiem punktiem tikusi "Metta"/LU komanda, astoņi punkti ir "Rigai", bet pa septiņiem punktiem guvušas RFS un "Jelgava". Savukārt turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!