Foto: F64

Latvijas čempioni "Ventspils" piektdien "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ar rezultātu 3:0 (2:0) izbraukumā pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Mača rezultāts tika atklāts jau dueļa ceturtajā minūtē, kad izcēlās albānis Nduje Mujecki, bet neilgi pirms pirmā puslaika pārtraukuma otro bumbu mājinieku vārtos raidīja lietuvietis Simons Pauļus.

Otrajā puslaikā "Metta"/LU futbolistiem neizdevās situāciju vērst par labu, turklāt nācās ielaist arī trešos vārtus, jo 73.minūtē precīzi sita nigērietis Ahmeds Abdultaofiks.

"Metta"/LU futbolisti pēdējās kārtās cīnās salīdzinoši sekmīgi, piecu maču gaitā tiekot pie trim neizšķirtiem, bet "Ventspils" iepriekšējā kārtā ar 6:1 sagrāva "Jūrmalu" un pārtrauca ilgo neveiksmju sēriju. Pirms tam "Ventspils" uzvarēja sezonas pirmajās 12 virslīgas spēlēs, bet turpinājumā sešos mačos bija tikusi vien pie diviem punktiem, turklāt šīs neveiksmju sērijas gaitā komanda bija guvusi tikai vienus vārtus.

Martā rīdzinieki savā laukumā čempioniem zaudēja ar 0:2, bet maijā Ventspilī vēlreiz tika fiksēts identisks rezultāts.

Kārta turpināsies sestdien, kad "Liepāja" uzņems "Daugavpili", bet vēl trīs mači paredzēti svētdien. Tajos "Jelgava" uzņems Daugavpils "Daugavu", "Skonto" savā laukumā tiksies ar Jūrmalas "Spartaku", bet "Jūrmala" uzņems Rīgas "Daugavu".

Iepriekšējā kārtā "Skonto" futbolisti neizmaksāto algu dēļ boikotēja izbraukuma spēli Liepājā, par to saņemot tehnisko zaudējumu un 700 eiro lielu soda naudu. Atkārtots šāds gadījums komandai draudēs ar izslēgšanu no čempionāta.

Pēc tehniskā zaudējuma saņemšanas "Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 46 punktiem 19 mačos, ar 44 punktiem 20 cīņās seko "Ventspils", bet 40 punkti 20 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai". Ceturto vietu ar 35 punktiem 20 cīņās ieņem "Jelgava", kurai ar 34 punktiem 19 mačos seko "Liepāja".

Sesto vietu ar 27 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 20 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par četriem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 11 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!