Foto: Publiciātes foto

Viens no visu laiku Latvijas labākajiem futbola uzbrucējiem Māris Verpakovskis atgriezīsies laukumā, pievienojoties "Dali Dali" 3. līgas klubam "PPK/Betsafe", liecina kluba paziņojums un turnīra pieteikums.

Verpakovskis savu profesionāļa karjeru noslēdza 2015. gadā FK "Liepāja" sastāvā. Viņš gan pēc tam pāris spēles aizvadījis zemākā līmeņa Latvijas klubos "Karosta" un Rīgas "Caramba".

Tagad Verpakovskis piekritis pievienoties "PPK/Betsafe" vienībai uz izšķirošo spēli par iekļūšanu Latvijas 2. līgā pret "Tukums 2000-3". Abas komandas spēkosies 22. oktobrī LNK Sporta parkā. Komandas paziņojumā redzams video, kurā Verpakovskis aizvadījis treniņu ar amatieru komandu.

Pirmajā duelī "PPK/Betsafe" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 3:0.

Šobrīd Verpakovskis strādā par Latvijas čempionvienības RFS ģenerāldirektoru.

Verpakovskis Latvijas izlases rindās aizvadīja 104 spēles un guva 29 vārtus, būdams tās visu laiku rezultatīvākais futbolists.

Futbola treniņus Verpakovskis uzsāka dzimtajā Liepājā, bet jau 16 gadu vecumā debitēja virslīgas čempionātā šīs pilsētas komandas "Baltika" rindās. Vēlāk šis klubs pārtapa par "Liepājas metalurga" komandu, bet pēc veiksmīgā snieguma šīs vienības rindās uzbrucējs 1999.gada septembrī piedzīvoja savu debiju Latvijas izlasē, kad izbraukuma mačā pret Grieķiju uzreiz guva savus pirmos vārtus valstsvienībā.

Pēc gandrīz sešiem Liepājā pavadītiem gadiem Verpakovskis pārcēlās uz tā laika Latvijas futbola flagmani Rīgas "Skonto", kura rindās kļuva par komandas uzbrukuma līderi un pārtapa par stabilu Latvijas izlases vērtību. Kluba rindās uzbrucējs kļuva par trīskārtēju valsts čempionu, kā arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvijas izlase nopelnīja ceļazīmi uz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Atlases sacensību desmit spēlēs viņš guva sešus vārtus.

Eiropas čempionātā Verpakovskis guva Latvijas izlases vienīgos vārtus turnīrā, kad ar 1:2 tika atzīts Čehijas vienības pārākums. Vēl pirms turnīra uzbrucējs pārcēlās uz Ukrainas slaveno klubu Kijevas "Dinamo", kur pirmajā sezonā kļuva par vienības uzbrukuma līderi un valsts čempionu. Verpakovskis sevi starptautiski turpināja pieteikt ar gūtiem vārtiem UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlē pret slaveno Spānijas klubu Madrides "Real", bet 2004.gadā viņš līdzjutēju vērtējumā tika atzīts par "Dinamo" komandas labāko spēlētāju. Kopumā UEFA Čempionu līgā latvietis paguva izcelties ar trim precīziem sitieniem.

Uzbrucējs ar "Dinamo" komandu bija noslēdzis piecu gadu līgumu, bet pēc konflikta ar vienības vadību viņš 2006./2007. un 2007./2008.gada sezonās tika izīrēts Spānijas augstākās līgas vienībai "Getafe'' un Horvātijas klubam Splitas "Hajduk". Spānijā Verpakovskis 13 spēlēs guva tikai vienus vārtus, bet "Hajduk" komandā atkal prata izcelties ar iepriekšējo rezultativitāti, tomēr 2008.gada sākumā guva traumu un vienības rindās laukumā vairs neizgāja. Tā gada vasarā uzbrucējs uz īsu brīdi atgriezās Kijevas kluba sastāvā, tomēr vēlāk tika izīrēts citam spāņu klubam Vigo "Celta", kura rindās ar gūtiem vārtiem tā arī neizcēlās.

Verpakovskim 2009.gadā tika piešķirts līguma pagarinājums ar Kijevas "Dinamo" uz diviem gadiem, tomēr kluba vadība jau ilgstoši nesaistīja ar viņu cerības un līgumu pagarināja vien spēļu prakses nodrošināšanai. Uzreiz pēc tam viņš uz visu šo laiku tika izīrēts Grieķijas spēcīgākās līgas vienībai "Ergotelis". Šo divu sezonu laikā viņš vienības rindās guva septiņus vārtus un kļuva par vienu no vietējās publikas mīluļiem.

Kad uzbrucējs beidzot pārtrauca attiecības ar Kijevas "Dinamo", viņš 2011.gadā kopā ar Latvijas izlases aizsargu Denisu Ivanovu pārcēlās uz Azerbaidžānas klubu "Baku", kuru vadīja Latvijas speciālists Aleksandrs Starkovs. Šajā klubā uzbrucējs pavadīja divas sezonas, tomēr vietējā čempionātā guva tikai trīs vārtus.

2013.gada sākumā Verpakovskis atgriezās "Ergotelis" komandā, kur sezonas pēdējā mačā ar gūtiem vārtiem palīdzēja vienībai atgūt vietu valsts augstākajā līgā. Pēc tam uzbrucējs komandas rindās spēlēja arī nākamajā sezonā, augstākās līgas čempionātā līdz savai aiziešanai izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem.

Verpakovskis 2003. un 2004.gadā tika atzīts par valsts labāko futbolistu, bet izlases rindās viņš bija rezultatīvākais spēlētājs četros Eiropas čempionāta un Pasaules kausa atlases ciklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!