Foto: DELFI

Latvijas futbolam beidzot atkal ir iemesls priecāties un līdzjutējiem sagādāt baudpilnus brīžus, pēc RFS iekļūšanas UEFA Konferences līgas grupu turnīrā nosaka kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

RFS ceturtdien dramatiskā cīņā pieveica Ziemeļīrijas čempioni "Linfield" un iesoļoja Konferences līgas grupu turnīrā. Rīdzinieki no neveiksmes izglābās tikai pagarinājuma pašās beigās. Savus pretiniekus komanda uzzinās piektdien.

"Savā dzīvē pats kaut ko tādu nebija pieredzējis ne klātienē, ne pa TV, ne arī kā spēlētājs. Es pat esmu pārliecināts, ka manā paziņu lokā nav neviena, kurš būtu piedzīvojis kaut ko līdzīgu. Kaut kas nereāls, sirreāls, jo izvilkt šādu beigtu spēli ir zinātniskā fantastika. Nezinu, vai nervi spēs izturēt kaut ko šādu līdz sezonas beigām. Ļoti gribētos sezonas turpinājumā uzvaras un punktus gūt mazliet mierīgākā manierē," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Verpakovska teikto.

"Taču beidzot varam runāt par mūsu sapni – grupu turnīru. Tas bija mūsu mērķis, kuru izpildījām. Tagad ceram uz labām spēlēm, pilnu stadionu ar līdzjutējiem. Ļoti gribētos Rīgā redzēt vienu TOP līmeņa komandu," Verpakovskis uzsver, ka RFS grupu turnīrā būs gatava cīnīties pret jebkuru pretinieku.

RFS ģenerāldirektors uzskata, ka komandas sasniegums ir ierakstāms Latvijas futbola lielo panākumu grāmatā.

"Ja skatāmies pēdējos 20 gadus, tie panākumi Latvijai beigās nav nemaz tik maz. Eiropas čempionāts 2004. gadā, 2009. gada UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs, tagad arī Eiropas Konferences līgas grupu turnīrs. Pēdējā laikā tādu spilgtu panākumu gan nebija, tāpēc beidzot Latvijas futbolam atkal ir iemesls priecāties un līdzjutējiem sagādāt baudpilnus brīžus. Mēs līdz galam noteikti vēl neesam sapratuši, ko esam izdarījuši," spriež Verpakovskis.

"Pavisam noteikti mums klāt stāvēja augstāki spēki vai karma, jo citādāk grūti to aprakstīt, kā tas tā dabiski varētu būt. Iepriekšējās spēlēs gan Eirokausos, gan Latvijas turnīros nevarējām bumbu raidīt pretinieku vārtos, taču mūsu vārtos lidoja viss, kas varēja ielidot," uzsver RFS pārstāvis. "Neizdevās realizēt labus momentus arī Eirokausu pirmajās kārtās, tāpēc man gribētos teikt, ka ar saviem labajiem darbiem bāzes sakarā un labajiem nodomiem Latvijas futbolā esam nopelnījuši karmas punktus, kas mums atdarīja ar šādu dāvanu, ko mēs no visas sirds vakar pieņēmām."

RFS kļuvusi par otro Latvijas komandu pēc "Ventspils" 2009. gadā, kas sasniegusi Eirokausu grupu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!