Visticamāk, par Latvijas Futbola federācijas (LFF) jauno sporta direktoru kļūs kādreizējais Latvijas izlases galvenais treneris, LFF izlašu nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs. To šonedēļ intervijā "Delfi TV" studijā atklāja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Līdzšinējais Latvijas futbola sporta direktors Dainis Kazakevičs šogad pārņēma Latvijas izlases vadību. Jau februārī tika mēļots, ka Andrejevs būs Kazakeviča mantinieks šajā amatā un viņš pat ieradās uz jaunā Latvijas izlases galvenā trenera pirmo preses konferenci. Tomēr Covid-19 krīze liegusi LFF veikt šīs izmaiņas, skaidro Pukinsks.

"Izmaiņas notiek pakāpeniski. Izmaiņas paredz, ka izlases treneris vada izlašu departamentu. Tur ir pāris līmeņi. Nacionālās izlases treneris vadīs departamentu, lai nodrošinātu futbola filosofijas ieviešanu piramīdā visos līmeņos – no nacionālās izlases līdz bērnu un jauniešu futbolam," skaidro Pukinsks. "Zem viņa ir divi amati izlasu nodaļas vadītājs Ilvars Rutkovskis un izlašu direktors Aleksandrs Starkovs. Ilvars vairāk atbildīgs par administratīvajiem procesiem, bet Starkovs par futbola filosofijas praktisko nodrošināšanu."

Pēc Pukinska teiktā, sporta direktors vadīs atsevišķu departamentu. "Šobrīd notiek pārrunas, Andrejevs ir galvenais kandidāts, ar ko notiek sarunas. Covid-19 krīze ievilka pārrunas un nācās atlikt uz trīs mēnešiem. Cerams, ka piektdien (19. jūnijā) būs noslēdzošās sarunas, lai Jurijs varētu pārņemt funkcijas."

Andrejevs ir viens no ilglaicīgākajiem LFF darbiniekiem un strādā praktiski kopš tās atjaunošanas. Savulaik Andrejevs ar sarkano diplomu pabeidza Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu. Daudzus gadus viņš strādāja par Aleksandra Starkova palīgu "Skonto", vadīja dažādas Latvijas jaunatnes izlases, bet kopš 2001. gada ilgāku laiku bijis Starkova palīgs Latvijas valstsvienībā. No 2004. līdz 2007. gadam bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, bet 2007. un 2008. gadā vadījis arī "Liepājas Metalurgs" komandu. Par LFF Izglītības nodaļas vadītāju Andrejevs strādā kopš 2011. gada.

Portāla "Delfi" sporta ziņu nodaļas redaktora Ulda Strautmaņa interviju ar LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku par notiekošo Latvijas futbolā var skatīt ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!