Foto: Kadrs no video
Viens no titulētākajiem Krievijas futbola klubiem Maskavas "Spartak" draud ar izstāšanos no Krievijas premjerlīgas, jo svētdien notikušajā mačā komanda pēc diskutabla tiesnešu lēmuma pēdējās minūtēs netika pie uzvaras.

Krievijas premjerlīgas jaunās sezonas pirmās kārtas mačā "Spartak" cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Soči", kas izlīdzinājumu panāca mača pamatlaika pēdējā minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu pēc tiesnešu strīdīga lēmuma. Lai gan video atkārtojumā noteikumu pārkāpums nav saskatāms, mača galvenais tiesnesis Vasīlijs Kazarcevs pēc konsultēšanās ar video atkārtojuma tiesnesi (VAR) lēma piešķirt "pendeli".

Arī pirmos vārtus spēlē "Soči" guva no 11 metru atzīmes, turklāt arī šī "pendele" raisījusi diskusijas ne tikai līdzjutēju, bet arī futbola speciālistu rindās.

"Mani nevajag atbalstīt. Jau rīt (pirmdien – red.) paziņošu, ka atsaucam dalību. Lai spēlē bez mums. Tā arī uzrakstiet, ka atsaucam dalību no čempionāta. Negribu piedalīties šajā cirka izrādē. Un tērēt naudu. Ja nevajag "Spartak" komandu, tad nevajag," uzreiz pēc mača emocionāli teica "Spartak" īpašnieks Leonīds Feduns.

Krievijas Futbola federācijas (KFF) tiesnešu komitejas vadītājs Ašots Hačaturjancs paziņoja, ka mača galvenais tiesnesis Kazarcevs tiek atstādināts no pienākumu pildīšanas uz nenoteiktu laiku. Visticamāk, sodu saņems arī spēles viedo tiesnesis Aleksejs Jesjkovs. Tāpat abiem tiesnešiem būs jāiziet melu detektors, lai KFF pārliecinātos par abu tiesnešu godprātību strīdus jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!