Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Gaidels pēc atkāpšanās no savas amata preses konferencē trešdien skaidroja, kāpēc viņš šādu lēmumu pieņēma tieši pirms LFF ārkārtas kongresa.

Kā norādīja Gaidels, viņš nolēmis atkāpties, jo dzirdējis audio ierakstu, kurā, iespējams, LFF prezidents Kaspars Gorkšs sarunājas ar bēdīgi zināmo Oļegu Gavrilovu, kurš uz mūžu diskvalificēts no Latvijas futbola. Lai gan audio ieraksts bijis neskaidrs un, iespējams, samontēts, Gaidels nav vēlējies pārliecināties par tā autentiskumu un atkāpies.

"Galvenais iemesls (ir audio). Bija iespēja noklausīties audio ierakstu. Nezinu, vai audio ir izgriezts, patiess, nepatiess. Jautājums par principu - ir bijusi tikšanās pirms 2018. gada kongresa vai nav. Ja ir bijusi, tad tas ir pretrunā godīgas spēles un ētikas normām," saka Gaidels. "Nevaru atrast attaisnojumus, tāpēc noskaidrojot faktus, pieņēmu lēmumu atkāpties. Vai patiesība, vai nē, variet prasīt autoriem. Būdams arī ētikas komisijas pārstāvis, negribētu kādā dienā izskatīt jautājumu pret savu prezidentu."

Gaidels apgalvoja, ka audio ierakstā citas personas nav dzirdamas, bet dzirdamas balsis, kas līdzīgas Gorkšam un Gavrilovam. Interesanti, ka Gavrilovs no Latvijas futbola tika diskvalificēts pirms 10 gadiem, Gaidels atpazinis Gavrilova balsi, lai gan pats šo gadu laikā ar viņu nav ticies.

Gaidels audio ierakstu noklausījies otrdien, tāpēc arī uzreiz - spontāni - trešdien atkāpies. Lai gan daudziem futbola saimes cilvēkiem šis audio ticis atskaņots pagājušās nedēļas nogalē, Gaidels apgalvo, ka viņš to dzirdējis tikai tagad.

Gaidels nevēlējās atklāt, ar ko kopā klausījies šo audio ierakstu. Uz jautājumu, vai tikšanos ar audio ieraksta atskaņotājiem rīkojis Gorkša oponents Vadims Ļašenko, Gaidels izvairījās atbildēt, lai gan pirms tikšanās solīja godīgas atbildes un atklātu sarunu.

Gaidels noliedza, ka viņa atkāpšanās būtu saistīta ar ceturtdien paredzēto LFF ārkārtas kongresu. Tāpat Gaidels atzina, ka nav sanācis pārrunāt ar Gorkšu visu notiekošo, tomēr lēmumu esot pārrunājis ar LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku.

"Bija sauklis – viena komanda, viens mērķis. Agrāk to jutu, tagad nejūtu. Tagad kolektīvs sašķelts, nav vienota komanda. Var ilgi un dikti runāt par iemesliem. LFF nav vienota un publiskā telpā neizskatās pēc vienota mehānisma," saka Gaidels.

Jau ziņots, ka Gaidels bija ilglaicīgs LFF sacensību nodaļas vadītājs un darbojās arī LFF Godīgas spēles un ētikas komitejā, tomēr tieši pirms ārkārtas kongresa viņš pameta savu amatu. Gaidels gan esot LFF prezidenta Kaspara Gorkša oponenta, telpu futbola aktīvista Vadima Ļašenko atbalstītājs.

Kā zināms, Ļašenko pēdējās nedēļās aktīvi iestājies pret Gorkšu, un viņš apzinājis LFF biedrus, kuri arī ir neapmierināti ar LFF prezidentu. Tāpēc 28. februārī pēc 21 biedra iesniegtas prasības tiks sasaukts ārkārtas kongress, kurā dienas kārtības galvenais jautājums būs balsojums par Gorkša atsaukšanu no amata. Pats Gorkšs norādīja, ka opozīcijas apvērsuma centienus saista ar nebijušām pārmaiņām Latvijas futbolā, jo "2018. gadā notikusi vecās sistēmas laušana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!