Foto: F64

Latvijas futbola kluba "Riga" vārtsargs Roberts Ozols "Optibet" Virslīgas mačā svētdien Valmierā veltīja nekaunīgus izteikumus bumbu padevējam.

Incidents notika svētdien notika 28. kārtas mačā, kurā "Riga" zaudēja mājiniecei "Valmiera".

Vienā no epizodēm Ozols atvairīja valmieriešu sitienu, bet nākamais raidījums lidoja vārtiem pāri. Taču vārtsargs bija tik saniknots, ka nepilngadīgam bumbu padevējam novēlēja viņa mātes nāvi: "Lai nomirst tava mamma."

Kā zināms portālam "Delfi", šis atgadījums varētu tikt vērtēts Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komitejā.

"Ozola gadījums ir viņa individuālais emociju izvirdums. Zināms, ka bumbu padevēji mēdz provocēt pretinieku spēlētājus," tikmēr skaidro LFF Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Renārs Krīgers. "Tomēr tādi vārdi, ko Ozols veltīja puikam, nav pieņemami, īpaši no izlases spēlētāja puses. Sankcijas pret futbolistu noteikti būs kluba pārziņā, bet federācijas iekšienē šo situāciju pārrunāsim."

Savukārt "Riga" klubs vēlāk pirmdien publiski nosodīja sava vārtsarga Ozola rīcību, turklāt futbolists esot sazinājies ar bērna māti.


Vēlāk arī pats Ozols izteica nožēlu par notikušo, uzsverot, ka viņa rīcībai nav attaisnojuma.

"Vēlos publiski atvainoties mazajam futbolistam, viņa mātei un visai Valmieras komandai par manu nepieņemamo uzvedību un izteiktajiem vārdiem bērna virzienā," sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja Ozols. "Spēles karstumā nesavaldīju savas emocijas un šobrīd par to varu tikai nožēlot. Nevēlējos nevienu aizvainot vai aizskart, un šādiem vārdiem nav nekāda attaisnojuma. Ceru, ka šis gadījums kļūs par piemēru arī citiem, kā nevajag rīkoties."

View this post on Instagram

A post shared by Roberts (@ozolsroberts)

Tas nebija vienīgais incidents šajā spēlē. "Valmieras" un "Riga" spēle vēl izcēlās ar to, ka pēc dūmsveču aizdedzināšanas apdegumus guva cits puika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!