Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta spēlē ceturtdien pēc šausminošas sadursmes samaņu uz dažām minūtēm zaudējis Madrides "Atletico" uzbrucējs Fernando Toress, vēsta BBC.

Nepatīkamais incidents ar laimīgām beigām notika "Atletico" un Lakorunjas "Deportivo" spēles 85. minūtē, kad pie Madrides kluba soda laukuma līnijas gaisa duelī Toresā no muguras ietriecās Alekss Bergantinoss. Toress saņēma sitienu pa galvu un jau bezsamaņā nokrita uz zālāja. Spāņu futbolista komandas biedri uzreiz sniedza palīdzību, lai Toress nenorij mēli, bet piesteigušies mediķi stabilizēja spēlētāja stāvokli.

Mediķi vairākas minūtes sniedza palīdzību futbolistam laukumā, tad viņš uz nestuvēm tika nogādāts ātrās palīdzības mašīnā un steidzami aizvests uz tuvējo slimnīcu. Vēlāk "Atletico" paziņoja, ka futbolista dzīvībai briesmas nedraud un viņš ir pie samaņas. Visticamāk, piesardzības nolūkos piektdien sportists paliks slimnīcā, bet veiktajās pārbaudēs nav konstatēts, ka sportists būtu guvis kādu nopietnu traumu vai būtu cietušas viņa galvas smadzenes.

Pats 32 gadus vecais Spānijas izlases spēlētājs vairākas stundas pēc notikuma izplatīja paziņojumu, ka jūtas vesels. "Bija tikai izbīlis. Ceru jau drīzumā būt atpakaļ laukumā."

Spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēc cīņas abu komandu spēlētāju un treneru domas bija par Toresa veselības stāvokli.

"No soliņa bija dzirdama nepatīkama skaņa, redzējām, kā viņš nokrīt, un bijām ļoti noraizējušies. Tajā brīdī mēs nezinājām, vai tā skaņa bija vai nebija no Fernando sprandas lūzuma," teica "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone.

Tā kā "Atletico" treneri bija veikuši visas maiņas, tad komanda spēli noslēdza mazākumā. Nosargātais neizšķirts gan maz priecēja vienu no "Atletico" spēlētājiem Antuānu Grīzmanu, kurš pārdzīvoja par komandas biedru. "Spēles beigās man bija vienalga, kāds ir rezultāts. Es gribēju tikai zināt, kas ir ar Fernando un cerēju, ka ar viņu viss ir kārtībā.Ticu, ka viņš jau drīzumā atgriezīsies."

"Redzēt to bija ļoti nepatīkami, visi bijām stipri uztraukušies. Tomēr saņemtās ziņas ir iepriecinošas un pats svarīgākais, ka ar Fernando viss ir kārtībā," piebilda "Atletico" spēlētājs Felipe Luišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!