Foto: EPA/Scanpix/LETA

Iepriekšējās sezonas Anglijas futbola premjerlīgas čempione Mančestras "City" sestdien sezonas otrajā mačā cīnījās neizšķirti, turklāt uzvaru tai liedza izcīnīt videoatkārtojumu tiesnešu sistēma jeb VAR.

Mančestras vienība savā laukumā divu grandu duelī cīnījās neizšķirti 2:2 (2:1) ar Totenhemas "Hotspur".

Laukuma saimnieki šajā mačā dominēja un 20. minūtē guva pirmos vārtus, pēc Kevina de Bruines centrējuma Rahīmam Stērlingam ar galvu raidot bumbu tīklā. Uz atbildi nebija ilgi jāgaida, un trīs minūtes vēlāk Eriks Lamela no tālas distances panāca 1:1.

Tiesa, pārtraukumā "City" tik un tā devās ar vienu vārtu pārsvaru, jo 35. minūtē Serhio Agvero tieši pie vārtiem saņēma de Bruines piespēli un raidīja bumbu mērķī. Arī šoreiz "Hotspur" izlīdzināja rezultātu, 56. minūtē pēc Lamelas izpildīta stūra sitiena ar galvu precīzi sitot Lukasam.

Mača galvenie notikumi risinājās kompensācijas laikā, kura otrajā minūtē Gabriels Žezūss saņēma atlēkušo bumbu un raidīja to vārtos. Tiesa, pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesneši secināja, ka pirms tam bijusi spēle ar roku, tādējādi dueļa galvenais soģis Maikls Olivers vārtu guvumu neieskaitīja.

"Domāju, ka pietika jau ar iepriekšējā sezonā Totenhemā neieskaitītajiem vārtiem. Tomēr šī ir tāda pati situācija. Tiesnesis un VAR neieskaitīja. Smagi, bet tā nu tas ir," komentēja "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola, kura vadītajai komandai VAR šogad liedza sasniegt Čempionu līgas pusfinālu.

Tikmēr iepriekšējās sezonas vicečempione "Liverpool" viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Southampton". Liverpūliešiem vārtus guva Sadio Manē un Robertu Firminu.

"Liverpool" šonedēļ uzvarēja UEFA Superkausā, pēc kura viens no līdzjutējiem netīšām satraumēja Liverpūles vienības vārtsargu Adrianu. Spānis sestdien devās laukumā, taču ielaistajos vārtos pieļāva rupju kļūdu, piespēlēdams pretiniekiem tieši uz kājas.

Vēl no vadošajām komandām Londonas "Arsenal" mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja "Burnley". Londoniešiem vārtus guva Aleksandrs Lakazets un Pjērs Emeriks Obamejangs.

Citviet ar "hat-trick" izcēlās soms Tēmu Puki, kurš kaldināja Noridžas "City" uzvaru 3:1 (1:0) pār Ņūkāslas "United".

Jauno sezonu ar divām uzvarām divās spēlēs iesākušas "Liverpool" un "Arsenal" komandas, kurām pirmdien varētu pievienoties arī Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!