Foto: LETA

Vienmēr esmu bijis Latvijas un Latvijas futbola patriots, un, ja vajadzēs, aizstāvēšu Latviju, atspēkojot Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča izteikto kritiku saka "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Skonto" galvenais treneris Pertija pagājušajā nedēļā atteicās atbrīvot uz 22 dienām trīs savus spēlētājus Vladislavu Gutkovski, Ņikitu Bērenfeldu un Ņikitu Ivanovu, kurus uz neoficiālu turnīru - Sadraudzības kausu - izsaucis Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Kazakevičs. Pēc Pertijas lēmuma Kazakevičs gruzīnu speciālistu nosauca par ne tik "patriotisku pret Latviju".

"Atbildot uz Kazakeviča kunga pausto viedokli, vēlos atgādināt, ka nevis nelaižu futbolistus, bet nelaižu uz 22 dienām. Man ir lielas bažas, ka šajās dienās mani futbolisti spēs sagatavoties un ielikt pamatus jaunajai sezonai, ja nebūs kopā ar "Skonto". Ja runa būtu par lielo izlasi, kurā ir kvalificēti treneri, treneru štābs, kur nav bažas par treniņ procesu, nebūtu problēmu. Bet U-21 izlasē ir dažas nianses," saka Pertija. "Esmu Latvijas futbolā jau 17 gadus. Ja nebūtu patriots un man nesāpētu Latvijas futbolā notiekošais, ticiet – nevienā intervijā es nerunātu par Latvijas futbolu un tā problēmām, attīstību. Par manu patriotismu nevajadzētu šaubīties, jo tieši Latvijā ir dzimuši trīs mani bērni un mana sieva ir no Latvijas. Ja, nedod Dievs, būs tāda situācija un vajadzēs, es palīdzēšu Latvijai frontes pirmajās līnijās. Esmu gatavs mesties lodes priekšā, jo aiz manis būs mani bērni un pārējie Latvijas bērni. Ja šo gadu laikā, kopš esmu Latvijā un Latvijas futbolā, kāds nav sapratis, tad Latvija ir mana otrā Dzimtene, tieši tāpēc es te esmu jau 17 gadus. Nav jāpiedzimst Latvijā, lai būtu Latvijas patriots, arī gruzīns var būt Latvijas patriots."

Pertija atgādina, ka ir starpība starp oficiālu un neoficiālu turnīru. Tā kā šogad Sadraudzības kauss ir neoficiālas sacensības, tad klubiem nav pienākums atbrīvot spēlētājus.

"Gutkovskis, Bērenfelds, Ivanovs – ja "Skonto" nebūtu tāda futbolistu sagatavošana, tad viņi šobrīd nebūtu U-21 izlases tuvumā. Tā kā viņi izgāja sagatavošanos "Skonto" treneru vadībā, viņi ir kļuvuši redzami plašākai futbola sabiedrībai. Ja tā nebūtu, Gutkovskis neiesistu 28 vārtus pretiniekiem, Bērenfelds un Ivanovs nebūtu "Skonto" pamatsastāvā, nebūtu U-21 izlasē," bilst gruzīnu speciālists.

Liekot punktu diskusijai, Pertija norāda, ka "Skonto" galvenais treneris ir viņš, bet ar viņu šajā jautājumā neviens nav runājis no Latvijas U-21 izlases vadības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!