Spānijas futbola klubs "Villarreal" trešdien, 26. maijā, Gdaņskā pirmo reizi triumfēja kādā no Eiropas klubu turnīriem, uzvarot UEFA Eiropas līgas finālā.

UEFA Eiropas līgas finālā "Villarreal" pamatlaikā un pagarinājumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Manchester United", bet tad neredzēti dramatiskā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja ar 11:10.

Pirmie vārti spēlē tika gūti 29.minūtē. Daniels Pareho pēc standartsituācijas izspēles bumbu nogādāja soda laukumā, kur no tuvas distances precīzi sita Žerārs Moreno.

"United" atspēlēties izdevās vien 55.minūtē, kad pieredzējušais Edisons Kavani soda laukumā bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas. 70.minūtē Markuss Rešfords soda laukumā iepretim vārtiem no partnera saņēma piespēli un uzreiz izdarīja sitienu, bet bumba palidoja garām labajam vārtu stabam. Minūti vēlāk Kavani no tuvas distances soda laukumā nespēja ar galvu vārtos raidīt Lūka Šova piespēli.

Mančestras komanda pēdējās 30 minūtēs pretiniekiem teju neatdeva bumbu un ik pa laikam centās saasināt situāciju pie "Villarreal" vārtiem, bet uzvaru pamatlaikā izraut neizdevās. Papildlaikā neliels pārsvars bija spāņiem, taču vārti netika gūti un cīņa turpinājās aizraujošā pēcspēles sitienu sērijā.

Pēcspēles sitienos visās 10 sērijās abu komandu esošie spēlētāji realizēja visus savus mēģinājumus, bet 11. sērijā sitienus devās izpildīt vārtsargi. "Villarreal" vārtu vīrs Džeronimo Rulli pārspēja Davidu de Hea, bet tad spānis nespēja iesist savam argentīniešu kolēģim.

"Villarreal" savulaik divas reizes uzvarēja UEFA Intertoto kausa izcīņā, kas bija kā kvalifikācija UEFA Eiropas kausam, bet ne reizi nebija uzvarējis kādā no prestižākajiem Eirokausu turnīriem. "Villarreal" līdz šim reizi spēlējusi UEFA Čempionu līgas pusfinālā, reizi UEFA Kausa pusfinālā un divas reizes UEFA Eiropas līgas pusfinālā, bet ar pirmo reizi finālā izcīnīja arī kādu no trofejām.

Spēli Gdaņskas stadionā klātienē vēroja aptuveni 9500 līdzjutēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!