Foto: F64

Negaidītu zaudējumu Latvijas kausa izcīņas 1/16 fināla spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komanda "Metta"/LU, kas ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās pirmās līgas vienībai Rīgas FS, kaut lielāko daļu otrā puslaika cīnījās vairākumā.

Uzvaras vārtus Rīgas FS guva jau 90.minūtē, kad izcēlās Aleksejs Rosoha.

Rīgas FS jau 55.minūtē mazākumā, kad laukums bija jāatstāj Maksimam Panfilovam, bet tas neliedza pirmās līgas klubam spēles beigu daļā izskatīties pārliecinošāk.

"Metta"/LU ir viena no šīs sezonas virslīgas čempionāta pastarītēm, bet Rīgas FS šobrīd atrodas pirmās līgas čempionāta 13.vietā.

Citos Latvijas kausa pāros no virslīgas komandām vissmagāk sestdien klājās "Jūrmalai", kas izbraukumā vien ar 1:0 (0:0) pieveica citu pirmās līgas vidusmēra komandu Rēzeknes BJSS. Vienīgos vārtus 74.minūtē guva Sergejs Časovskis.

Pārējās virslīgas komandas līdz šim izcīnījušas drošas uzvaras. Tā vēl piektdien valsts čempione Daugavpils "Daugava" ar 4:0 (2:0) izbraukumā uzvarēja "Upesciems" futbolistus, bet "Jelgava" ar 6:1 (2:0) pārspēja "Rīnūži"/"Strong" vienību.

Savukārt sestdien Ilūkstes NSS ar 8:0 (4:0) sagrāva DVSK "Traktors" komandas futbolistus un Rīgas "Daugava" tāpat ar 8:0 (4:0) sagrāva "Grobiņu".

Tikmēr pāros bez virslīgas vienībām JDFS "Alberts" izbraukumā ar 3:0 (0:0) pārspēja Balvu SC komandu, "Valmiera" ar 2:0 (1:0) pieveica "Audu", bet "Varavīksne" ar 1:0 pagarinājumā izrāva uzvaru pār Olaines FK.

Kausa izcīņas 1/16 fināla spēles turpināsies svētdien, bet pēdējais pāris tiks izspēlēts vien 14.jūlijā, kad Preiļu BJSS uzņems "Liepājas metalurgu".

Tāpat jau zināmi pirmie astotdaļfināla pāri - JDFS "Alberts" savā laukumā tiksies ar Daugavpils "Daugavu", bet "Jelgava" uzņems "Valmieru".

Astotdaļfināla cīņas aizritēs no 19. līdz 21.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!