Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 26.kārtas spēlē svētdien kopvērtējuma līdere "Skonto" vien pašās pamatlaika beigās ar rezultātu 4:3 (1:2) savā laukumā izrāva panākumu pār "Jūrmalu".

Spēles rezultātu 18.minūtē atklāja "Skonto" spēlētājs Vladislavs Gutkovskis, tomēr jau pēc četrām minūtēm vadībā bija jūrmalnieki, pēc tam, kad precīzi sita Romans Geiko un Djego Silva.

Neizšķirtu "Skonto" panāca, kad 48.minūtē izcēlās Gutkovskis, bet vēl pēc septiņām minūtēm jau vadību deva Artjoma Osipova vārtu guvums. Tomēr 65.minūtē "Jūrmala" jau panāca izlīdzinājumu 3:3, kad precīzs bija Edgars Kārklinš. Turpmākajās minūtēs izteikts pārsvars piederēja "Skonto" komandai, kurai pamatlaika pēdējās sekundēs tomēr izdevās izraut neizšķirtu, kad izcēlās gruzīns Laša Dvali.

Kā ziņots, iepriekšējās abu komandu tikšanās reizēs šosezon "Skonto" komanda bija uzvarējusi ar 1:0 un 5:0.

"Skonto" iepriekšējā kārtā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret valsts čempioniem "Ventspili", lai gan pirms tam bija izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas. Tikmēr "Jūrmalas" komanda visas šīs sezonas laikā tikusi tikai pie viena panākuma, bet pēdējo astoņu maču laikā tagad piedzīvojusi septiņus zaudējumus un vienreiz cīnījusies neizšķirti.

Svētdien tiek aizvadīti vēl divi mači.

Turnīra jaunpienācēja "Daugavpils" savā laukumā tiekas ar "Ventspili".

Ja abu komandu pirmajā savstarpējā šīs sezonas tikšanās reizē valsts čempioni viesos bija pārāki ar 3:0, tad jūnijā "Daugavpils" izbraukumā pamanījās revanšēties ar 1:0.

"Daugavpils" šobrīd cietusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas, kamēr "Ventspils" pēdējo sešu maču laikā izcīnījusi piecas uzvaras.

Tāpat Rīgas "Daugava" uzņem pēdējā laikā sekmīgi spēlējošo "Jelgavu".

Pirmajā abu komandu savstarpējā duelī "Jelgava" guva virsroku ar 4:1, taču jūnijā abi klubi cīnījās neizšķirti 1:1.

Rīgas klubs atrodas šobrīd atrodas uz panākumu viļņa, jo sešu maču laikā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, tiekot pie piecām uzvarām. Arī "Jelgava" cīnās gana sekmīgi, pēdējo 15 spēļu laikā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu.

Jau vēstīts, ka šīs kārtas izspēle sākās sestdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet Daugavpils "Daugava" ar 3:1 vairākumā apspēlēja "Liepāju".

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 61 punktiem 26 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 53 punktiem 24 spēlēs seko "Ventspils", bet 50 punktus iekrājusi Daugavpils "Daugava", kamēr "Jelgavai" ir 47 punkti. Savukārt "Liepājas" futbolisti iekrājuši 43 punktus.

Sesto vietu ar 39 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 33 punktiem tuvojas Rīgas "Daugava", bet 16 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar septiņiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā mēnesī, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!