Foto: F64
Uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā sestās kārtas centrālajā spēlē sestdien izcīnīja Rīgas "Skonto" vienība, kas ar 4:1 (1:1) izbraukumā pārspēja Daugavpils "Daugavu".

Mača 36.minūtē rezultātu atklāja "Skonto", kad precīzs bija Aleksandrs Fertovs, tomēr 42.minūtē "Daugava" panāca izlīdzinājumu spēles, kad trāpīgs izrādījās Jurijs Sokolovs.

Otrajā puslaikā "Skonto" izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus, kad divreiz precīzs bija Valērijs Šabala, bet vienreiz - Artūrs Karašausks.

Pateicoties uzvarai, "Skonto" kopvērtējumā atkal panākusi Rīgas "Daugava" vienību un šīs abas komandas ar 14 punktiem sešās spēlēs ieņem pirmās divas vietas. Savukārt trešajā vietā atrodas "Ventspils" futbolisti, kuriem par diviem mazāk.

Daugavpils futbolisti ar sešās spēlēs izcīnītiem astoņiem punktiem dala piekto vietu ar "Jūrmalu", pa četriem punktiem ir Spartaka", Ilūkstes un "Jelgavas" klubu kontos, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar vienu punktu.

Svētdien maču ar Jūrmalas "Spartaku" aizvadīs "Liepājas metalurgs", kuriem uzvaras gadījumā ir iespēja pakāpties uz trešo vietu - pagaidām viņi ir ceturtie, ar piecās spēlēs izcīnītiem desmit punktiem.

Kā ziņots, kārta sākās piektdien, kad "Ventspils" ar 3:0 pārspēja "Jūrmalas" futbolistus, bet Rīgas "Daugavas" futbolisti ar 4:0 pārliecinoši pieveica Ilūkstes NSS futbolistus.

Savukārt sestdienas pirmajā spēlē pirmo uzvaru šosezon izcīnīja "Jelgavas" komanda, kas pastarīšu duelī ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!