Foto: F64
Latvijas virslīgas futbola čempionāta līderu grupas komandu cīņā trešdien kopvērtējuma pirmajā vietā esošā Daugavpils "Daugava" izbraukumā nospēlējās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Liepājas metalurgs" vienību.

Tika aizvadīta spraiga un asumiem bagāta cīņa, tomēr gluži kā abu komandu šīs sezonas pirmajā spēkošanās reizē vārti netika gūti.

Uzvaras izcīnīja vēl divas līderu grupas komandas.

"Skonto" komanda ar rezultātu 4:0 (2:0) izbraukumā pārspēja "Gulbeni" un pietuvojās līdervienībai no Daugavpils. Šajā cīņā pa vieniem vārtiem guva Igors Savčenkovs, Renārs Rode, Alans Siņeļņikovs un Valērijs Šabala.

Savukārt "Ventspils" mazāk pārliecinoši ar 2:0 (1:0) izbraukumā uzvarēja "Metta"/LU futbolistus, precīzi sitot Josuke Saito un Simons Pauļus.

Vēl JPFS/FK "Spartaks" izbraukumā ar 5:2 (1:1) pārliecinoši pieveica Rīgas "Daugavu". Pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet otro spēles daļu vienības aizvadīja ļoti rezultatīvi. Uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Nauris Bulvītis, Davids Kortess, Daniils Ulimbaševs, Viktors Morozs un Patriks Tvumasi. Savukārt mājiniekiem ar vārtu guvumiem atzīmējās Vitālijs Ziļs un Vadims Gospodars.

Jūrmalniekiem, kas sezonu iesāka ļoti veiksmīgi, šī bija pirmā uzvara pēc četru spēļu pārtraukuma.

Savukārt "Jūrmala" ar 3:1 (3:0) izbraukumā uzvarēja "Jelgavu". Visus trīs vārtus "Jūrmalas" futbolisti guva pirmo 23 minūšu laikā, kad divreiz precīzs bija Mihails Misins, bet reizi - Maksims Daņilovs. Pirmā puslaika beigās par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts mājinieku spēlētājs Igors Lapkovskis, tomēr pašās cīņas beigās "Jelgavai" izdevās gūt goda vārtus, kad rezultatīvi izcēlās Serhijs Iļins.

Šī "Jūrmalai" bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Kopvērtējuma pirmajā vietā šobrīd ar 51 punktu 24 spēlēs joprojām atrodas Daugavpils "Daugava", bet no tās vairs tikai par diviem punktiem atpaliek "Skonto" komanda. Šīm vienībām ar 45 punktiem seko "Ventspils" komanda, kas aizvadījusi 23 spēles, bet "Liepājas metalurgs" kontā ir 42 punkti 23 mačos.

Piektajā vietā ar 33 punktiem 24 cīņās ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 30 punkti, bet septītajā vietā esošā "Jelgava" tikusi pie 22 punktiem. Rīgas "Daugava" ar 20 punktiem ir astotā, "Gulbene" iekrājusi 19 punktus, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 15 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!