Foto: Māris Greidāns

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdere Jūrmalas "Spartaks" sestdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar kopvērtējuma trijnieku kārojošo "Jelgavu".

Komandām salijušā Slokas stadiona laukumā tā arī neizdevās gūt vārtus.

Pēc šīs spēles "Spartaka" pārsvars pār otrā vietā esošo "Ventspili" pieaudzis par astoņiem punktiem, tiesa kurzemnieki šovakar aizvada maču ar pastarīti "Daugavpili". Savukārt "Jelgava" nokļuvusi uzvaras attālumā no "Liepājas", kas šovakar tiekas ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Pirms pāris dienām Jūrmalas klubs papildināja sastāvu ar Lietuvas vārtsargu Maru Rapali. 33 gadus vecais futbolists vairākkārt izsaukts uz Lietuvas izlasi, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav debitējis, bet 2002. gadā viņš aizvadīja vienu maču U-21 komandas rindās.

Tomēr kūrortpilsētas kluba cietoksni šajā spēlē sargāja Vladislavs Kurakins, bet Rapalis nebija pat spēles pieteikumā.

Šajā cīņā "Spartakam" nepalīdzēja komandas otrs rezultatīvākais futbolists Dmitrijs Platonovs un Edgars Gauračs. Platonovs, tāpat kā Moštags Jugabi izcieš diskvalifikāciju par turnīrā iepriekš izdarītajiem pārkāpumiem.

Virslīgas ietvaros abas komandas šosezon tikušās divas reizes, turklāt abos gadījumos uzvaras guvuši "Spartaks" futbolisti – ar 3:0 un 1:0.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 38 punkti 17 mačos, par astoņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par deviņiem – valsts čempionus no "Liepājas".

Par trim punktiem atpaliek "Jelgava", kam viena spēle rezervē, RFS ar 22 punktiem ir piektā, bet tai ar 17 punktiem seko "Riga" komanda. Septītā ar 15 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!