Foto: F64

RFS komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja "Liepāju". Savukārt "Valmiera" viesos apspēlēja "Ventspils" komandu.

Uzvara galvaspilsētas klubam ļāva noturēt pirmo vietu kopvērtējuma tabulā.

Lai gan spēles gaitu vairāk kontrolēja rīdzinieki, tomēr pirmo bīstamo momentu mačā izveidoja liepājnieki. Spēles 15.minūtē no soda laukuma sita Hogans Ukpa, taču droši vārtos nospēlēja Vītauts Čerņausks. Tiesa, sešas minūtes vēlāk RFS vārtsargs piekāpās pērnās sezonas virslīgas labākajam bombardierim Dodo, kurš guva savus pirmos vārtus sezonā.

Otrā puslaika devītajā minūtē RFS kuriozā situācijā panāca izlīdzinājumu. Pēc sadursmes pie RFS vārtiem, "Liepāja" par Petra Mareša acīmredzamu speršanu sāka skaidroties ar pretiniekiem un tiesnesi, kurš spēli nepārtrauca. Kamēr tika risinātas domstarpības, tikmēr RFS aizgāja pretuzbrukumā trijatā pret diviem, Emersonam izrāvienu noslēdzot ar gūtiem vārtiem.

Rezultāts 1:1 turējās līdz 82.minūtei, kad pēdējo gadu titulētākais Latvijas futbolists Elvis Stuglis ieguva viesiem vadību. Laukuma vidusdaļā Vjačeslavu Isajevu atbruņoja Tomašs Šimkovičs, RFS devās uzbrukumā un pie soda laukuma robežas bumbu saņēma Stuglis, kurš panāca 2:1.

Savukārt "Valmiera" uzvaru pār "Ventspili" kaldināja Kamilo Mena un Svjatoslavs Kožedubs.

Uzvaru viesi nodrošināja pirmā puslaika pēdējo piecu minūšu laikā. 41.minūtē izcēlās Mena, bet četras minūtes vēlāk - Kožedubs. Arī otrajā puslaikā bija vairāki bīstami vārtu gūšanas momenti.

62.minūtē pēc izgājiena vienam pret mājinieku vārtsargu Vladislavu Lazarevu tuvajā stūrī sita Mena, taču vārtsargs bumbu atvairīja. 66.minūtē 11 metru sitienu nerealizēja Marks Kurtišs, kurš pirms tam bija pārķēris Džoiskima Davas piespēli vārtsargam Rihardam Matrevicam, kurš Kurtišu nogāza. Kurtiša ne pārāk spēcīgu sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī Matrevics noķēra.

Pēdējais vārtu gūšanas moments jau mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē pretuzbrukumā bija Dragoljubam Andelkovičam, taču viņam no soda laukuma vidus sanāca neērts sitiens, un viņš uzsita virsū vārtsargam.

Jau vēstīts, ka 12.kārtas pirmajā spēlē ceturtdien "Riga" mājās ar 2:1 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", bet piektdien Daugavpils "Noah Jurmala" viesos ar 2:1 uzveica "Daugavpili".

Šo kārtu izlaiž "Metta".

Turnīra vadībā ar 23 punktiem desmit spēlēs ir RFS komanda, kurai ar tādu pašu bilanci seko "Valmiera", bet trešā ar 20 punktiem ir "Riga". Tālāk ar 13 punktiem astoņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem deviņās cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem deviņos dueļos seko "Metta" un "Spartaks", četrus punktus deviņās spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar trīs punktiem četros mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!