Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta pastarīšu duelī "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komanda sestdien viesos sīvā cīņā ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Babīte"/"Dinamo", tiekot pie otrā panākuma sezonā.

Cīņas rezultāts tika atklāts 23. minūtē, kad precīzs bija "Babīte"/"Dinamo" spēlētājs Pāvels Močaļins, taču pēc tam iniciatīva pārgāja "Metta"/LU vienībai.

Izlīdzinājumu viesi panāca 31. minūtē, kad skaistus vārtus ar ļoti tālu sitienu guva Eduards Emsis, trāpot vārtu augšējā stūrī.

Spēles otrajā daļā laukumā atkal risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet 75. minūtē "Babīte"/"Dinamo" ieguva lielisku izdevību otro reizi izvirzīties vadībā. "Metta"/LU soda laukumā tika nogāzts Vlads Rimkuss, kurš arī devās izpildīt 11 metru soda sitienu, taču aizsita garām vārtiem.

Izglābjoties no vārtu zaudējuma, "Metta"/LU devās uz priekšu, savu panākot 80. minūtē, kad pēc Gata Kalniņa ar galvu izdarītas teicamas piespēles no soda laukuma precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais Ņikita Ivanovs, kurš guva karjerā pirmos vārtus virslīgā.

Atlikušajā laikā "Metta"/LU minimālo pārsvaru nosargāja, kamēr virslīgas debitante "Babīte"/"Dinamo" joprojām ir vienīgā komanda, kura šosezon nav uzvarējusi.

Oficiālās spēlēs abas komandas tikās tikai otro reizi. Pērn vasarā Latvijas kausa astotdaļfināla spēlē "Metta"/LU bija pārāki ar rezultātu 2:0. Savstarpējo spēli komandas aizvadīja arī šī gada Ziemas kausā, minimālu uzvaru ar 1:0 vēlreiz izcīnot rīdziniekiem.

Vēl sestdien citā spēlē 2015. gada čempione "Liepāja"/"Mogo" uzņems pagājušās sezonas labāko vienību Jūrmalas "Spartaks".

Starpsezonā abām vienībām nomainījušies galvenie treneri, jo Liepājā Viktoru Dobrecovu aizstājis gruzīnu speciālists Tamazs Pertija, kamēr "Spartakā" polis Mareks Zubs stājies Oļega Kurbareva vietā, lai gan tieši viņš jūrmalniekus pērn aizveda līdz pirmajam Latvijas čempionu titulam.

Šo sezonu gan veiksmīgāk izdevies sākt "Spartaks" futbolistiem, lai gan iepriekšējā kārtā viņi izglābās no zaudējuma "Babīte"/"Dinamo" komandai, nospēlējot neizšķirti 2:2. Ar piecās spēlēs iegūtiem desmit punktiem jūrmalnieki ir virslīgas līderi, kamēr "Liepāja"/"Mogo" ar septiņiem punktiem ir sestie.

Sestās kārtas izspēle ar diviem intriģējošiem dueļiem noslēgsies svētdien, kad "Jelgava" uzņems "Riga" futbolistus, bet "Ventspils" savu skatītāju priekšā spēkosies ar RFS.

Ziņots, ka šonedēļ notika arī Latvijas kausa pusfināla pirmās spēles, kur "Riga" ar 2:0 pieveica "Spartaku", bet RFS nospēlēja 1:1 ar "Ventspili".

Ar desmit punktiem piecās spēlēs virslīgas kopvērtējuma līdere ir "Spartaks", kam ar deviņiem punktiem seko "Jelgava". Pa astoņiem punktiem iekrājušas "Ventspils" un "Riga" komandas, kamēr septiņi punkti ir RFS, "Liepāja"/"Mogo" un "Metta"/LU vienībām, taču pēdējie ir aizvadījuši sešas spēles. Tikmēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!