Foto: Māris Greidāns

Savu pirmo uzvaru vēsturē "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas ietvaros sestdien guva "Riga" spēlētāji, kas ar rezultātu 2:0 (1:0) viesos pieveica "Daugavpili".

Mačā starp vienībām, kas pirms šīs kārtas bija kopvērtējuma pēdējās divās pozīcijās, rezultātu 38.minūtē pēc Oļega Timofejeva centrējuma ar skaistu akrobātisku lēcienu atklāja Sergejs Vorobjovs. Savukārt otrajā puslaikā viesu pārsvaru dubultoja tas pats Vorobjovs.

Otrajā puslaikā Daugavpilī sākās ļoti nelabvēlīgi laika apstākļi, bet tas neliedza "Riga" komandai noturēt uzvaru, kaut mājiniekiem pēdējās minūtēs bija divas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas.

"Riga" sezonas pirmajās četrās kārtās bija izcēlusies ar trim neizšķirtiem, bet tagad guvusi pirmo uzvaru. Savukārt "Daugavpils" līdz šim vienīgos punktus izcīnījusi mačā, kad ar 1:0 pārspēja citu virslīgas debitanti RFS komandu.

Jau nākamās nedēļas vidū "Daugavpils" sāks dalību Latvijas kausa pusfinālā, spēkojoties ar Jūrmalas "Spartaku".

Vēl viena virslīgas spēle sestdien sāksies plkst.18, kurā Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) spēkosies ar "Spartaku", kas uzvaras gadījumā var atgūt virslīgas līderpozīciju.

"Spartaks" futbolisti sezonu iesākuši lieliski, izcīnot trīs uzvaras četros mačos un līdz piektdienai ieņemot pirmo vietu. Jūrmalas rindās četrus vārtus guvis baltkrievs Dmitrijs Platonovs, kas ir dalīti labākais rādītājs līgā kopā ar "Ventspils" uzbrucēju Ģirtu Karlsonu.

Tikmēr "Metta"/LU sezonas sākumā spēlējusi ar mainīgām sekmēm, izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot divus zaudējumus, kas gan ļauj atrasties ceturtajā vietā.

Šīs kārtas noslēgumā svētdien RFS sacentīsies ar valsts čempioni "Liepāju".

Jau ziņots, ka piektdien Karlsona gūtie vārti sekmēja "Ventspils" futbolistu uzvaru savā laukumā ar 1:0 pār "Jelgavu".

Turnīra tabulā "Ventspils" ir nopelnījusi 11 punktus piecos mačos, bet "Spartakam" ir deviņi punkti četrās spēlēs.

Trešajā vietā ar septiņiem punktiem atrodama "Liepāja", kas vēl pirms divām spēlēm bija kopvērtējuma pēdējā pozīcijā, kurai ar sešiem punktiem seko "Metta"/LU un "Riga", pa četriem punktiem iekrājušas "Jelgava" un RFS, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!