Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējuma pastarītes "Jūrmala" galveno treneri apstiprināts Ukrainā dzimušais Andrejs Kančeļskis, kurš spēlētāja karjeras laikā pārstāvējis arī slaveno Anglijas vienību Mančestras "United".

Kā prezentācijā izteicies Kančeļskis, viņš cer, ka "Jūrmalas" komandai ir potenciāls, lai tā neatrastos kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.

Pēc vairāku Ukrainas komandu pārstāvēšanas 1991.gadā Kančeļskis pārcēlās uz Mančestras "United", kurā spēlēja līdz 1995.gadā, palīdzot tai divreiz uzvarēt Anglijas čempionātā un iegūt vēl vairākas citas balvas. Kopā viņš slaveno Mančestras vienību pārstāvēja 162 spēlēs, gūstot 36 vārtus.

Turpinājumā Kančeļskis spēlēja arī tādās vienībās kā Liverpūles "Everton", Florences "Fiorentina", Glāzgovas "Rangers" un Mančestras "City". Tāpat viņš 59 spēles aizvadīja arī PSRS, NVS un Krievijas izlasēs.

Trenera karjeru Kančeļskis sāka 2009.gadā un ir vadījis Krievijas vienības Maskavas "Torpedo-ZIL", "Ufa" un Ņižņijnovgorodas "Volga".

Kā vēsta "Jūrmala", līdzšinējais tās galvenais treneris Gošo Petkovs no Bulgārijas amatu atstājis ģimenes apsvērumu dēļ.

Sezonas laikā "Jūrmalas" komanda regulāri apvainota nelegālā spēļu rezultātu ietekmēšana un tā bija arī pēc līdz šim pēdējā mača ceturtdien, kad pēc samērā pārliecinoša pirmā puslaika ar 0:7 tika kapitulēts čempionei "Ventspils".

Kā vēsta portāls "sportacentrs.com", pēc šīs spēles Petkova pēcspēles preses konferencē pateica vien pāris vārdus, atzīstot, ka neko neteiks par savu komandu.

Petkovs amatā stājās maijā.

Virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Jūrmala" ar astoņiem punktiem 28 spēlēs atrodas pēdējā, desmitajā, vietā, no tuvākās konkurentes "Metta"/"Latvijas Universitāte" atpaliekot par pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!