Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 23. februāra sēdē veikusi precizējumus gaidāmās sezonas "Optibet" virslīgas reglamentā un apstiprinājusi virkni citu jaunās sezonas sacensību reglamentu, kā arī ar mērķi stimulēt talantīgāko pašmāju spēlētāju izaugsmi vienojusies izstrādāt jaunatnes futbolistu atbalsta programmu, ziņots LFF mājaslapā.

Ņemot vērā, ka 2021. gada sezonā virslīgas sacensībās piedalīsies deviņas komandas, ar LFF Sacensību nodaļas un LFF Sacensību komitejas iesaisti diskutēts par izrietošo vajadzību veikt precizējumus turnīra reglamentā, pārskatot noteikumus, kā paredzēta vietas saglabāšana virslīgā

Tā kā 2022. gada mērķis ir atgriezties pie desmit komandu čempionāta, nolemts noteikt, ka klubs, kas ieņems pēdējo vietu 2021. gada virslīgas čempionātā, divās pārspēlēs savā un pretinieku laukumā tiksies ar komandu, kas "Optibet" nākotnes līgā ieņems otro pozīciju, tādējādi izspēlējot vietu 2022. gada sezonas virslīgā. Pie tiesībām spēlēt virslīgā automātiski tiks "Optibet" nākotnes līgas uzvarētāji.

Līdztekus tam LFF administrācijai uzdots pārskatīt prasības un piedāvāt izmaiņas klubu licencēšanas procesā attiecībā uz "Optibet" virslīgas un "Optibet" nākotnes līgas klubu jaunatnes futbola struktūrām, kā arī pārskatīt jaunatnes futbola akreditācijas nolikumu, ierosinot izmaiņas jaunatnes futbola komandu statusā. Izmaiņu ieviešana iespējama ar 2022. gada sezonu, bet priekšlikumu gatavošana paredzēta līdz maija beigām.

Bez "Optibet" virslīgas un "Optibet" nākotnes līgas reglamentiem apstiprināti 2021. gada sacensību reglamenti arī Latvijas 2. un 3. līgai, "Viensviens" Latvijas kausa izcīņai, Virslīgas dublieru čempionātam, Sieviešu futbola līgai, Sieviešu futbola 1. līgai, Latvijas kausa izcīņai sievietēm un Latvijas meiteņu futbola čempionātam. Pakārtoti apstiprināts arī LFF reglaments par spēlētāju statusu un pārejām, kā arī LFF akreditēto jaunatnes futbola klubu spēlētāju sagatavošanas kompensācijas nolikums.

Otrdien notikušajā valdes sēdē apstiprināts LFF administrācijas sagatavotais federācijas 2021. gada budžeta projekts, kas tiek virzīts uz LFF Finanšu komiteju saskaņojuma saņemšanai. Budžeta gala apstiprināšana, kā to paredz statūti, notiks gaidāmajā LFF kongresā, kas tiek plānots aprīļa beigās attālinātā formā.

Diskutējot par mehānismiem, kā sniegt papildu atbalstu Latvijas talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem, nolemts izstrādāt attiecīgu Latvijas jaunatnes futbolistu atbalsta programmu. Tajā tiks ņemti vērā LFF Attīstības un jaunatnes komitejas, kā arī LFF Sacensību komitejas izstrādātie priekšlikumi.

"Atbalsta sniegšana jaunajiem futbolistiem ir tēma, kas pēdējos mēnešos dažādos rakursos ir īpaši aktualizējusies. Gan virslīgas viesspēlētāju reģistrācijas maksas jautājumā, gan jaunatnes klubu akreditēšanas jautājumā atbalsts jaunajiem futbolistiem ir kā centrālā ass, ap kuru notiek diskusija, viedokļu apmaiņa un piedāvājumu izteikšana. Tas nenoliedzami ir ļoti būtisks aspekts, kurā vēlamies spert attīstības soļus uz priekšu, pārskatot līdzšinējo gadu praksi un ieviešot jaunas iespējas," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Lai arī futbols ir masveidīgākais sporta veids Latvijā, mūsu nav tik daudz, lai mēs neizskatītu katru pieejamo iespēju, kā varam jaunos talantus vēl vairāk motivēt un palīdzēt viņiem ceļā uz saviem karjeras sapņiem."

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 9. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!