Foto: Māris Greidāns

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa noslēdzošajā spēlē pirmdien pašreizējā čempione "Liepāja" ar rezultātu 3:0 (2:0) viesos droši uzveica kopvērtējuma pastarīti "Daugavpili".

Liepājnieku labā pirmajā puslaikā pa vieniem vārtiem guva pieredzējušais Oskars Kļava un Edgars Gauračs, bet otrajā puslaikā punktu mačam pielika Dāvis Ikaunieks.

Iespējas gūt vārtus mačā bija arī "Daugavpils" spēlētājiem, kas cīņas gaitā izdarīja vairāk sitienu, tomēr uzvaru svinēja liepājnieki.

Daugavpils klubs šosezon virslīgā guvis tikai vienu uzvaru un reizi cīnījies neizšķirti, tomēr vienība spēja sasniegt Latvijas kausa pusfinālu, kurā gan atzina Jūrmalas "Spartaka" pārākumu.

Tikmēr "Liepāja" pēc mazāk pārliecinoša sezonas sākuma iepriekšējās piecās spēlēs guvusi četras uzvaras un kopvērtējumā ir stabilā trešajā vietā.

Kā zināms, pārējās šīs kārtas spēles tika aizvadītas svētdien - līdzšinējā kopvērtējuma līdere "Spartaks" nospēlēja 0:0 ar "Rigu", par jauno līderi kļuva "Ventspils", kas ar 2:1 apspēlēja RFS komandu, bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" negaidīti ar 3:0 pārspēja "Jelgavu" un čempionāta pirmo apli noslēgs ceturtajā pozīcijā.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā līdere ar 17 punktiem septiņos mačos ir "Ventspils" komanda, kas par punktu apsteidz "Spartaku". Pēc tam ar 13 punktiem seko "Liepāja", pie deviņiem punktiem tikusi "Metta"/LU komanda, bet pa septiņiem punktiem guvušas RFS, "Jelgava" un "Riga". Savukārt turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!