Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta šī brīža rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Šabala no Rīgas "Skonto" komandas saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Pagājušajā ceturtdienā notikušajā mačā, kurā "Skonto" ar 7:1 sagrāva virslīgas jaunpienācēju Ilūkstes NSS, Šabala ne tikai guva divus vārtus, bet otrā puslaika vidū trīs minūšu laikā nopelnīja divas dzeltenās kartītes, un viņam nācās atstāt laukumu.

Līdz ar to otrdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija (DK) nolēmusi Šabalu diskvalificēt uz vienu maču.

Vēl tikai 18 gadus vecajam Šabalam pēdējais laika periods ir ļoti sekmīgs. Viņš ne tikai rezultatīvi debitējis Latvijas pieaugušo valstsvienībā un palīdzējis U-21 izlasei ar panākumiem sākt Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, bet arī jau ieņem Latvijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja titulu.

Kopā šosezon Šabala laukumā devies deviņos virslīgas mačos, sevi apliecinot ar deviņiem gūtiem vārtiem. Viņa tuvākajiem sekotājiem virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir vien seši precīzi sitieni.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik "Skonto" ar 24 punktiem desmit spēlēs ieņem pirmo vietu, bet tikpat punktu ir arī "Ventspils" komandai.

Šabalam būs jāizlaiž mačs, kurā "Skonto" trešdien izbraukumā sacentīsies ar kopvērtējuma pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!