Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" jaunās sezonas atklāšanas spēlē 13.martā "Liepāja" uzņems valsts vicečempioni "Skonto", informē biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis.

Tāpat pirmajā kārtā 14.martā "Metta"/LU sacentīsies ar čempioni "Ventspili", bet "Daugavpils" uzņems kausa ieguvēju "Jelgavu", savukārt 15.martā "Gulbene" spēkosies ar Jūrmalas "Spartaku".

Pilnu sezonas kalendāru organizatori sola publicēt nākamajā nedēļā.

Kā zināms, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija piektdien lēma joprojām lielās parādsaistībās esošo valsts titulētāko komandu Rīgas "Skonto" pielaist startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

Jau pērn "Skonto" un Daugavpils "Daugava" nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā iekļautas jaunatnes akadēmijas. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

Rīgas "Daugava" bija sasniegusi arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu, kura izloze plānota 28.februārī, bet pagaidām vēl nav zināms, vai vienība piedalīsies šajās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!