Foto: F64

Visi trīs klubi - Rīgas "Skonto", kā arī abas "Daugavas" vienības no Rīgas un Daugavpils -, kas nesaņēma licenci dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, iesnieguši apelācijas, apstrīdot Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmumu.

Apelāciju iesniegšanas termiņš beidzās pagājušās nedēļas piektdienā, bet LFF preses sekretārs Viktors Sopirins atklāja, ka visi trīs klubi ir nodevuši visus nepieciešamos dokumentus LFF Apelāciju komisijai.

Tagad komisija izvērtēs iesniegtās apelācijas, un skaidrība būs līdz šīs nedēļas piektdienas vakaram, kad norisināsies Apelācijas komisijas sēde un tiks pieņemts lēmums, vai klubus pielaist startam virslīgā.

Latvijas titulētākajam futbola klubam "Skonto" licence netika izsniegta, pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu 46.paragrāfa 1.punkta neizpildi, kas paredz, ka klubam nedrīkst būt kavēto maksājumu darbiniekiem, kā arī sociālajām un nodokļu institūcijām, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem un citām saistībām, kuras tika nodibinātas līdz iepriekšējā gada 31.decembrim.

Tikmēr abām "Daugavām" licences nav izsniegtas pēc vairākiem noteikuma punktiem. Daugavpils komandai šobrīd nav savas jaunatnes komandas, kā arī nav noslēgts līgums par nākamās sezonas mājas spēļu stadiona lietošanu, turklāt Latgales klubs nav izpildījis administratīvo un personāla un finanšu kritērijus.

Savukārt Rīgas "Daugavai" šobrīd nav kvalificēta galvenā trenera, kā arī viņa palīga, turklāt rīdzinieki arī nav nokārtojuši finansiālās saistības ar līgumiem, kas noslēgti līdz 31.decembrim.

Pie licences līdz ar to tikuši septiņi klubi - pagājušās sezonas čempioni "Ventspils", kā arī "Liepāja", "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Daugavpils".

Jau pērn "Skonto" un Daugavpils "Daugava" komandas nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

Kā ziņots, pērnajā rudenī saistībā ar iespējamu spēļu sarunāšanu tika aizturēti Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs. Kopā lietā bija astoņi aizturētie, starp kuriem bija arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis tika piemērots arests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!