Foto: LETA
Latvijas futbola izlases uzbrucēja Eduarda Višņakova pārstāvētā Beļģijas augstākās līgas komanda "Westerlo" sestdien ar 1:5 (0:3) viesos piekāpās "Leuven" vienībai, tādējādi zaudējot svarīgu cīņu par priekšpēdējo vietu turnīra tabulā.

Višņakovs laukumā devās otrā puslaika sākumā, kad "Westerlo" jau atradās iedzinējos ar 0:3.

Ar diviem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās maķedoniešu uzbrucējs Jovans Kostovskis.

Beļģijas čempionāta kopvērtējumā "Westerlo" vienība ar 12 punktiem 18 spēlēs atrodas noslēdzošajā, 16.vietā, bet pozīciju augstāk ir "Leuven", kas atrodas uzvaras attālumā. Vājākā augstākās līgas komanda nākamajā sezonā spēlēs pēc spēka otrajā līgā.

Savukārt līdere ar 37 punktiem ir "Gent" komanda.

Pašlaik 25 gadus vecais Višņakovs oficiāli no Polijas augstākās līgas kluba Hožuvas "Ruch" uz "Westerlo" pārnāca augusta beigās.

Karjeras laikā Višņakovs ir pārstāvējis arī Rīgas "Daugavu", "Ventspili", Kazahstānas komandu Karagandas "Šahtjor" un Lodzas "Widzew" no Polijas.

Kā zināms, Latvijas futbola uzbrucējam Valērijam Šabalam līdz 2018.gadam ir līgums ar citu Beļģijas augstākās līgas vienību "Club Brugge", tomēr viņš nav spējis iekarot vietu komandas pamatsastāvā un ir izīrēts Polijas pēc spēka otrās līgas komandai Legņicas "Miedzi".

"Westerlo" klubs dibināts 1933.gadā, bet pirms iepriekšējās sezonas tas atgriezās Beļģijas augstākajā līgā, ierindojoties 11.vietā 16 vienību konkurencē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!