Foto: F64

"Ventspils" futbola kluba galvenais treneris Dejans Vukičevičs pēc UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles slavēja gan savu komandu, gan Bordo "Girondins", kas nāk no valsts, kas ir Pasaules kausa pašreizējie īpašnieki.

Kā ziņojām, "Ventspils" ceturtdien savā laukumā piedzīvoja minimālu zaudējumu 0:1 (0:1) Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē pret pazīstamo Francijas komandu Bordo "Girondins", vienīgos vārtus zaudējot jau spēles trešajā minūtē.

"Bijām gatavi spēlēt pret spēcīgu pretinieku, taču ātri ielaisti vārti mainīja visu spēles gaitu," preses konferencē sacīja "Ventspils" galvenais treneris Dejans Vukičevičs. "Bija redzams, ka spēlējam pret augsta līmeņa pretinieku. Visi zinājām, ka spēlējam ar klubu no valsts, kas ir Pasaules kausa ieguvēja. Domāju, ka daudzi mūsu futbolisti nav apmierināti ar savu sniegumu. Ja būtu vairāk spēļu pret tādiem pretiniekiem, tad komandas progress būtu straujāks. Gatavojāmies tā, lai uzvarētu pretinieku un līdz pašām beigām ticējām, ka tas ir iespējams. "Ventspils" ļoti labi izskatījās laukumā, tikai neguva vārtus."

"Girondons" vienīgos vārtus guva pēc brīvsitiena, kad pie bumbas stājās 19 gadus vecais Jusufs Zaidu, kurš to ļoti precīzi raidīja augšējā vārtu stūrī un jau trešajā minūtē panāca pārsvaru.

"Pirms zaudētājiem vārtiem bija divas kļūdas. Ja skatāmies uz laukumu kā uz luksoforu, tad šodien bija tikai zaļā un sarkanā gaisma," tēlaini izteicās Vukičevičs." Pieļaujot kļūdu pie sarkanās, uzreiz seko sods. Protams, ka vārti psiholoģiski salauza komandu, un pretinieks to saprata. Stiprs pretinieks to spēj izmantot un kļūdas pret tādām komandām dārgi maksā."

"Vitālijs Jagodinskis spēles laikā traumēja muguru, tāpēc tika nomainīts. Tāpat no vietējiem traumēti ir Ņikita Koļesovs, Vadims Žuļevs un Vitālijs Rečickis. Mums trūkst četru vietējo futbolistu, bet pēc dažām dienām ir svarīga virslīgas spēle. Tāpēc arī nomainījām Ritvaru Ruginu. Nākamnedēļ pēc izbraukuma Bordo būs arī Latvijas kausa mačs," sastāva komplektāciju komentēja Vukičevičs.

Tāpat treneris piebilda, ka ventspilniekiem kliboja standartsituāciju izpilde. "Spēlējot pret tādām komandām, no desmit standartsituācijām deviņām ir jābūt labām, bet mums tās šoreiz bija sliktas. Katru nedēļu ir mači, kuros spēles tempi atšķiras."

"Gribētu, lai mēs atcerētos, ko mēs paveicām pret Bordo, nevis tikai, ka spēlējām ar viņiem," atzina Vukičevičs. "Šodien viņiem pamatsastāvā bija tikpat kā visi labākie futbolisti. Labāku viņiem nav. "Girondins" apzinās, ka ir stiprāki par mums, turklāt atbildes spēlē būs daudz vairāk līdzjutēju. Nedomāju, ka viņi atslābināsies. Tādas komandas prot spēlēt uz rezultātu. Atbildes mačā mums jāizmanto iespējas pēc standartsituācijām, vajag tikai sev ticēt."

Bordo vienības treneris Gustavo Pojets sacīja, ka spēle bija ļoti grūta. "Ne viss ritēja, kā vēlētos, bet esmu apmierināts ar iznākumu. Viss notika ļoti ātri, diemžēl nebijām gatavi spēlei šāda temperatūrā. Nekas vēl nav beidzies."

"Ventspils" un "Girondins" pāra uzvarētāji trešajā kārtā spēkosies ar Zviedrijas klubu Stokholmas "Djurgardens" vai "Mariupol" no Ukrainas.

UEFA Eiropas līgas atlases trešā kārta risināsies 9. un 16. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!