Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pārsteidzošu uzvaru UEFA Čempionu līgas grupu turnīra sākumā otrdien izcīnīja Šveices klubs "Young Boys", kas mača kompensācijas laika beigās guva vārtus un ar 2:1 pieveica "Manchester United".

Mančestriešu rindās otro reizi sezonā devās Krištianu Ronaldu, kurš savā atgriešanās spēlē nedēļas nogalē Anglijas premjerlīgā guva divus vārtus un kaldināja "Manchester United" uzvaru. Arī Bernē notikušajā spēlē Ronaldu izcēlās ar vārtu guvumu, turklāt ar došanos laukumā viņš atkārtoja UEFA Čempionu līgas rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā – tagad viņam un Ikeram Kasiljasam ir pa 177 spēlēm prestižākajā Eiropas klubu turnīrā, bet jau nākamajā mačā portugālis kļūs par vienīgo rekordistu.

Taču Ronaldu un "Manchester United" fanu līksmi aizēnoja "Young Boys". Ronaldu vārtus guva spēles 13. minūtē, turklāt vēl pēc tam mančestrieši kontrolēja cīņas gaitu, taču situācija mainījās 35. minūtē, kad par rupju un bīstamu spēli tiešo sarkano kartīti saņēma Ārons Van-Bisaka.

Otrajā puslaikā 66. minūtē kamerūnietis Moumi Ngamaleu izlīdzināja rezultātu, bet mača kulminācija bija kompensācijas laika izskaņā. Rupju kļūdu netālu no Mančestras kluba soda laukuma pieļāva uz maiņu iznākušais Džesse Lingards. 28 gadus vecais pussargs izvēlējās piespēlēt savam vārtsargam, tomēr piespēle bija par vāju, to izmantoja amerikāņu uzbrucējs Džordans Sibeču, nodrošinot "Young Boys" pārsteidzošu uzvaru.

Vēl vienā "agrajā spēlē" "Sevilla" savās mājās mazākumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Salzburg". Jau pirmajā puslaikā komandas izcēlās ar četrām "pendelēm", no kurām realizētas tika tikai divas.
13. minūtē Karīms Adejemi neizmantoja iespēju izvirzīt "Salzburg" vadībā, bet nerealizēja 11 metru soda sitienu. Astoņas minutes vēlāk iespēju gan izmantoja cits "Salzburg" futbolists Luka Sučičs, panākot viesiem 1:0. 37. minūtē Sučičs arī nerealizēja "pendeli", bet dažas minutes vēlāk otrā laukuma pusē precīzs no 11 metru atzīmes bija Ivans Rakitičs, panākot 1:1.

Otrajā puslaikā komandas tā arī neguva vārtus, bet "Salzburg" neizmantoja noraidījumu pretinieku rindās. Spēles 50. minūtē otro dzelteno kartīti saņēma Jusefs En-Nesiri, atstājot "Sevilla" mazākumā, tomēr spāņu klubs nosargāja punktu Čempionu līgas ievadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!