Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas zemāko līgu futbola klubi "Millwall" un "Lincoln City" ir atkārtojuši 129 gadus senu šīs valsts futbola rekordu, iekļūstot Anglijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Futbola klubs "Millwall", kas spēlē Anglijas trešajā divīzijā "League One", atkārtojis Anglijas kausa izcīņas rekordu, ko paši sasniedza 1936./1937. gada sezonā - šīs sezonas Anglijas kausa izcīņā "Millwall" ir "iznīcinājuši" trīs augstāko līgu futbola klubus. Astotdaļfinālā, spēlējot 10 vīru sastāvā, ar 1:0 tika pieveikti arī premjerlīgas čempioni "Leicester City". Pēc šīs spēles stadionā izcēlās nekārtības, kad pārmēru sajūsminātie "Millwall" fani izskrēja laukumā un viņu nomierināšanai tika iesaistīti apsargi un zirgu policija.

Iepriekšējās kārtās "Millwall" pārspēja "Watford" un "Bournemouth".

Savukārt Nacionālajā līgā spēlējošā Linkolnas "City", kas jau nodēvēta par "futbola brīnumu", ir pirmā ārpus vadošajām līgām esošā komanda 103 gadu laikā, kas sasniegusi Anglijas kausa izcīņas piekto kārtu. Kluba 133 gadus ilgajā vēsturē šis ir pirmais gadījums, kad "Lincoln City" spēlēs kausa ceturtdaļfinālā. Astotdaļfinālā Linkolnas klubs ar 1:0 pārspēja premjerlīgas vienību "Burnley".

Pēdējoreiz divi klubi, kas nepārstāv augstākās līgas, Anglijas kausa astotdaļfinālā spēlējuši 1888. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!