Foto: RIA Novosti/Scanpix
Brazīliešu uzbrucējs Halks, kurš spēlē Krievijas premjerlīgas klubā Sanktpēterburgas "Zeņit", atklājis, ka vietējā čempionāta mačā aizvadītajā nedēļas nogalē tiesnesis viņam veltījis rasistiskus izteikumus, vēsta "goal.com".

Spēlē, kurā "Zeņit" ar rezultātu 0:1 zaudēja Saranskas "Mordvija", Halks kādā no epizodēm vērsās pie tiesneša Alekseja Matjuņina. Uzbrucējs pieskārās tiesneša plecam, bet Matjuņins asi atbildēja, lai viņam nepieskaras, pavēlēja futbolistam nomierināties un izteica komentāru par viņa ādas krāsu.

Iepriekš Halks sūdzējies par Maskavas "Spartak" komandas faniem, kuri izteikuši rasistiskas piezīmes. "Spartak" līdzjutējiem piesprieda sodu neļaut apmeklēt nākamo kluba spēli.

"Kaut ko tādu no faniem var vienmēr sagaidīt, bet tas nav pieņemami, ka šādos skandālos iesaistās tiesneši," sacīja brazīlietis.

Tikmēr pats Matjuņins noraidīja visus apvainojumus, uzsverot, ka par tiem ir ļoti pārsteigts. "Šādi apvainojumi ir ļoti nopietni, tas ir krimināls uzbrukums. Tam vajag pamatu un pierādījumus."

Krievu mediji ziņo, ka Matjuņins arī iepriekš bijis iesaistīts skandālos. 2011.gadā viņš uz gadu tika atstādināts no savu pienākumu pildīšanas par nacionālistiskiem izteikumiem, kas bija vērsti Dagestānas aizsargam Albertam Gadžibekovam. Vēlāk tiesnesis iesniedza apelāciju un uzvarēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!