Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola leģendai Zinedinam Zidānam izteikti draudi par diskvalifikācijas piemērošanu, jo viņam pašlaik nav atbilstošas trenera kvalifikācijas, kas ļautu vadīt Spānijas granda Madrides "Real" rezerves komandu "Castilla".

Par iespējamajiem sodiem klubu informējusi Spānijas Futbola federācija, bet "Real" ir dotas desmit dienas, lai sagatavotu aizstāvību, ko klubs arī gatavojas izdarīt.

Zidānam pašlaik ir Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) A kategorijas otrā līmeņa trenera licence, bet darbam Spānijas pēc spēka trešajā līgā, kurā startē "Castilla" komanda, nepieciešama vismaz A kategorijas trešā līmeņa licence.

Līdz šim 42 gadus vecais Zidāns sezonas pirmajos mačos pildījis komandas galvenā trenera pienākumus. "Castilla" ar sešiem punktiem septiņās spēlēs savā turnīra grupā ieņem 18.vietu 20 vienību konkurencē.

Vietējie mediji apgalvo, ka trenerim pašlaik draud trīs mēnešu diskvalifikācija.

Zidāns pagājušajā sezonā bija "Real" galvenā trenera itāļa Karlo Ančeloti palīgs.

Zidāns Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2011. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu" ieguva 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!