Spānijas futbola granda Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns ir neizsakāmi lepns par katru komandas spēlētāju, pēc uzvaras UEFA Čempionu līgas finālā teica franču speciālists.

Ziņots, ka "Real" sestdien Kārdifā Čempionu līgas finālā ar 4:1 pārspēja Itālijas čempioni Turīnas "Juventus", kontinenta prestižākā klubu turnīra trofeju izcīnot otro gadu pēc kārtas.

"Šī bija vēsturiska diena. Esmu neizsakāmi lepns par katru "Real" futbolistu," pēc uzvaras teica Zidāns.

"Nevaru apstiprināt, ka "Real" komandā palikšu visu savu dzīvi. Tomēr esmu ļoti laimīgs un pateicīgs klubam par to, ka dod iespēju trenēt šos izcilos futbolistus. Esmu patiešām laimīgs, jūtos kā dejā. Jūtos kā ģimenes galva, šis klubs ir dziļi manā sirdī," stāstīja franču speciālists.

Viņš gan neuzskata, ka ir ļoti labs treneris, taču darbā ar "Real" par tādu jācenšas kļūt.

"Man ir iespēja strādāt ar labu komandu. Nākamā sezonā būs vēl grūtāka. Mums būs smagi jāstrādā, lai vēlreiz izcīnītu uzvaru," skaidroja Zidāns.

Madrides kluba labā divus vārtus šajā mačā guva portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu. Viņš klubu un izlases rindās karjeras laikā guvis 600 vārtus.

"Cilvēkiem trūkst vārdu manis kritizēšanai, jo cipari nemelo. Esmu ļoti laimīgs. Esmu aizvadījis kārtējo lielisko sezonu kluba rindās. Esam izcīnījuši trofejas. Šis bija viens no labākajiem brīžiem manā karjerā. Man katru gadu ir iespēja tā teikt," uzsvēra Ronaldu.

Pērnā gada planētas labākais futbolists Ronaldu piektdien viesos Rīgā, kur 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros Portugāles izlases sastāvā spēkosies ar Latvijas valstsvienību.

"Šī klubu sezona bija lieliska, tāpat kā iepriekšējā. Tagad 2-3 dienas jāatpūšas, bet pēc tam ir Pasaules kausa kvalifikācijas spēle un Konfederāciju kauss. Šī ir gara sezona, bet esmu ļoti motivēts," stāstīja Ronaldu.

Tikmēr "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Alegri atzīmēja pretinieku lielo pieredzi.

""Real" ir futbolisti ir ar plašu arsenālu, viņi spēlējuši sešos finālos. Savukārt "Juventus" visu laiku progresē. Nedomāju, ka esam sasnieguši noteikta cikla beigas," teica Alegri.

"Juventus" vārtsargs Džanluidži Bufons trešo reizi spēlēja Čempionu līgas finālā, taču arī šoreiz palika bez trofejas.

"Bufons arī nākamajā sezonā būs labs futbolists. Tas pats attiecas arī uz aizsargu Andreu Barzagli, kurš komandā būs vēl vismaz vienu sezonu. Viņiem ir daudz kā, ko sniegt komandai. Ja papildināsim sastāvu ar jauniem spēlētājiem, Čempionu līgā būsim konkurētspējīgi arī nākamajā sezonā," skaidroja Alegri.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 12 reizes, tostarp ne tikai pērn, bet arī 2014. gadā. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993. gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši sešas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 15. reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981. gadā.

Tikmēr "Juventus" komanda Eiropas klubu prestižāko balvu līdz šim izcīnījusi divas reizes, bet pēdējo no tām - 1996. gadā, kad pēcspēles 11 metru sitienos uzvarēja Amsterdamas "Ajax". Turīnas vienībai šī bija devītā reize prestižā turnīra finālā, septiņos gadījumos zaudējot, no tām pēdējo reizi 2015. gadā, kad ar 1:3 tika atzīts cita Spānijas kluba "Barcelona" pārākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!