Foto: AFP/Scanpix

Franču speciālists Zinedins Zidāns ceturtdien negaidīti atkāpās no Spānijas futbola granda Madrides "Real" galvenā trenera amata, paziņodams par to īpaši sasauktā preses konferencē.

Vēl tikai pagājušajā nedēļā 45 gadus vecais Zidāns ar Madrides "Real" trešo reizi pēc kārtas triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā ar 3:1 pieveicot Anglijas klubu "Liverpool".

Savukārt janvārī Zidāns līdz 2020.gadam pagarināja līgumu ar Madrides klubu.

"Esmu pieņēmis lēmumu nākamajā sezonā vairs nevadīt Madrides "Real" klubu," ceturtdien sacīja Zidāns. "Šis ir īstais brīdis ikvienam. Mans lēmums varētu šķist nedaudz dīvains, bet tas bija jāveic visu dēļ - kluba, spēlētāju un manis."

"Pēc trīs gadu darba man ir nepieciešams jauns virziens un darba metodes," atzina Zidāns.

Francijas speciālists uzsvēra, ka viņš mīl Madrides klubu, vienlaikus norādot, ka pagaidām jaunu darbu nemeklēs. "Es mīlu šo klubu. Tomēr domāju, ka komandai nepieciešamas pārmaiņas, cita balss ģērbtuvē," norādīja Zidāns.

Vēl februārī francūzis izteicās, ka atstās Madrides "Real", ja jutīs, ka viņam vairs nav ko tam dot. "Šis ir klubs, kas par spēcīgāko Eiropā kļuvis 13 reizes. Esmu pagodināts, ka varu būt daļa no tā vēstures."

Tikmēr "Real" prezidents Florentino Peress nenoliedza, ka arī viņam šāds Zidāna lēmums ir pārsteigums.

Zidāns par "Real" galveno treneri kļuva 2016.gada janvārī un viņam bija sapņu starts, iegūstot astoņas no pirmajām desmit iespējamajām trofejām. Tomēr nupat aizvadītajā sezonā vienība Spānijas čempionātā ieņēma tikai trešo vietu, nespējot nosargāt pērn iegūto trofeju. Savukārt UEFA Čempionu līgā Madrides klubs pagājušajā nedēļā uzvarēja trešo reizi pēc kārtas.

Pirms kļūšanas par "Real" galveno treneri Zidāns vadīja kluba rezerves komandu.

Zidāns kā spēlētājs Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, ieguva prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!