Foto: AP/Scanpix

Pateicoties Dienvidkorejas futbolista Honmiņa Sona diviem gūtajiem vārtiem, Leverkūzenes "Bayer" UEFA Čempionu līgas spēlē otrdien ar rezultātu 2:1 (0:0) izbraukumā uzveica Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit" un pietuvojās izslēgšanas spēlēm.

Dienvikorejietis rezultātu atklāja 68.minūtē, kad izcēlās ar tālsitienu ārpus soda laukuma, bet piecas minūtes vēlāk izmantoja Štefana Kīslinga piespēli, panākot 2:0.

89.minūtē "Zeņit" futbolistiem vienus vārtus atguva uz maiņu uznākušais venecuēliešu uzbrucējs Hosē Rondons, bet neko vairāk mājinieki panākt nespēja.

Kā zināms, 2012./13.gada sezonā Sons kopā ar Latvijas uzbrucēju Artjomu Rudņevu dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu Vācijas vienībā Hamburgas SV. Sekojošajā vasarā Sons tika pārdots uz "Bayer", bet Rudņevs kopš tā laika nav pārlieku izcēlies.

Vēl vienā C apakšgrupas mačā otrdien Portugāles vienība Lisabonas "Benfica" uzņems Francijas čempionāta komandu "Monaco".

Šīs grupas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem četros mačos tagad nostiprinājusies "Bayer" komanda, kurai ar pieciem punktiem trijās spēlēs seko "Monaco". Tikmēr četrus punktus iekrājusi "Zeņit", bet "Benfica" rēķinā ir viens punkts.

Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, "Bayer" komandai nākamajās divās spēlēs pietiks ar viena punkta izcīnīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!