Foto: F64

Latvijas futbola izlase, turpinot gatavošanos nākamajā mēnesī plānotajai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Bosniju un Hercegovinu, pārbaudes spēlē izbraukumā piektdien ar rezultātu 1:3 (1:1) zaudēja Kataras valstsvienībai.

Latvijas izlases labā vārtus guva pussargs Jurijs Žigajevs, bet Kataras vienības rindās izcēlās Ibrahims Mažeds Abdulmažeds, Mahids Mohameds Hasans un Džaralahs al Mari.

Spēli abas komandas uzsāka piesardzīgi, neizveidojot izteiktas vārtu gūšanas iespējas. Reizi mājiniekiem pie Pāvela Doroševa sargātajiem vārtiem izdevās radīt apjukumu, tomēr Latvijas izlases pārstāvji visas briesmas likvidēja. Uzbrukumā Latvijas izlases rindās ar vislielāko aktivitāti izcēlās Žigajevs. Cīņas ievadā viņš veica bīstamu raidījumu pa vārtiem ar soda sitiena palīdzību, vārtsargam bumbu atvairot, bet 20.minūtē pussargs nodemonstrēja teicamas iemaņas tālsitienu veikšanā, kad iegrieza bumbu tālajā augšējā vārtu stūrī un atklāja spēles rezultātu.

Pēc zaudētājiem vārtiem iniciatīva pārgāja Kataras izlases pusē. Latvijas izlases rindās par rupju pārkāpumu ar dzelteno kartīti tika sodīts aizsargs Nauris Bulvītis, bet viesi neizmantoja vienu labu izdevību panākt 2:0 savā labā. Laukuma saimnieki 1:1 panāca desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad ļoti skaistus vārtus ar soda sitienu guva Abdulmažeds, bumbai atsitoties pret pārliktni un ielidojot vārtu tīklā.

Pirmā puslaika beigās bumba reizi pēc mājinieku sitiena lidoja mazliet gar Latvijas izlases vārtu stabu, bet otrā laukuma galā iespējas izcelties bija Denisam Ivanovam, kurš šajā mačā pildīja vienības kapteiņa funkcijas, un Alanam Sineļņikovam.

Otrais puslaiks sākās ar ievērojamu Kataras izlases pārsvaru, kamēr viesi vien retu reizi spēja pietuvoties sāncenšu soda laukumam. Esošo situāciju mājinieki sev par labu pavērsa pēc 20 nospēlētām minūtēm, kad bumbu ar galvu Doroševa sargātajos vārtos raidīja Hasans, realizējot centrējumu no stūra sitiena atzīmes.

Lai arī Kataras izlases futbolistu centieni gūt vārtus bija krietni mazinājušies, Latvijas vienībai nekādi nepadevās izveidot bīstamus uzbrukumus. Arī četru maiņu veikšana cerēto rezultātu nedeva, tā vietā laukuma saimniekiem panākot 3:1 savā labā. Tas desmit minūtes pirms cīņas noslēguma izdevās al Mari, kurš pēc acīgām partneru piespēlēm raidīja bumbu jau gandrīz tukšos Latvijas izlases vārtos.

Cīņas pēdējās minūtēs Latvijas izlase nebija tālu no ceturto vārtu zaudēšanas, bet pie izteiktām iespējām atgūt kaut vai vienus vārtus tā arī netika.

Latvijas izlases rindās šajā mačā debiju piedzīvoja uzbrucējs Valērijs Šabala, aizsargs Vladislavs Gabovs un pussargs Gļebs Kļuškins.

Cīņas norises laikā Dohā bija aptuveni 30-35 grādu karstums.

Šī abām izlasēm bija pirmā savstarpējā tikšanās reize vēsturē.

Latvijas valstsvienības sastāvā uz Kataru bija devušies 17 futbolisti. No iepriekš publicētā kandidātu saraksta uz Dohu neaizbrauca vārtsargs Jevgēņijs Ņerugals, komandas kapteinis Kaspars Gorkšs, pussargi Ivans Lukjanovs un Aleksejs Višņakovs, kā arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

Tāpat izlases kandidātu sarakstā šoreiz nav iekļauti vārtsargs Andris Vaņins, pussargs Aleksandrs Cauņa, kā arī uzbrucēji Artjoms Rudņevs un Māris Verpakovskis.

No spēlētājiem, kas devušies uz Dohu, bez iepriekšējas spēļu prakses izlasē bija vārtsargs Artūrs Vaičulis, Gabovs, Kļuškins un Šabala, savukārt seši citi izlases spēlētāji tajā līdz šim mačam bija aizvadījuši mazāk par desmit spēlēm. Abi izlases vārtsargi izlasē iepriekš kopā bija nospēlējuši vien vienu maču.

Pēc tam 28.maijā Latvijas izlase Vācijas pilsētā Dīsburgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Turcijas izlasi.

Kopā divu nedēļu laikā Latvijas izlasei paredzētas trīs oficiālās spēles, jo 7.jūnijā plkst.19.30 "Skonto" stadionā Rīgā 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē tiks uzņemta Bosnija un Hercegovina. Biļetes uz šo spēli ir pārdošanā visās "Biļešu servisa" kasēs, kā arī internetā.

Latvijas futbola izlases sastāvs pārbaudes spēlē pret Kataru: Pāvels Doroševs, Deniss Ivanovs, Vitālijs Smirnovs, Nauris Bulvītis, Vitālijs Maksimenko, Alans Sineļņikovs, Jurijs Žigajevs, Oļegs Laizāns (Gļebs Kļuškins, 75.min.), Aleksandrs Fertovs (Igors Tarasovs, 80.min.), Ritvars Rugins (Vladislavs Gabovs, 75.min), Valērijs Šabala (Oskars Kļava, 75.min.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!